hotPoliţia Oraşului Pecica s-a confruntat, în urmă cu aproximativ două luni, cu, probabil, unul dintre cele mai mari furturi din locuinţă care au avut loc în ultima vreme în localitate. Suma, deloc de neglijat – e vorba de aproximativ 300 de milioane de lei – i-a făcut pe suspecţi să nu se dea în lături de la nimic pentru a o obţine, cu atât mai mult cu cât proprietarul nu era acasă.
S-a emis mandat de arestare preventivă pe numele lor
Comunicatul Inspectoratului de Poli­ţie al Judeţului Arad precizează, mai exact, că „poliţiştii Secţiei nr. 2 Poliţie Rurală Pecica au identificat trei persoane suspectate de furtul a aproximativ 30.000 de lei, dintr-o locuinţă din Semlac. În urma cercetărilor efectuate, aceştia au stabilit că, în noap­tea de 22/23 septembrie a.c., Z. Marian, de 32 ani, M. Sava, de 50 de ani şi R. A. de 15 ani, au pătruns prin efracţie, într-un imobil aparţinând  lui C. Dumitru, de unde au sustras suma de 26.000 de lei şi 740 euro”.
Purtătorul de cuvânt al IPJ Arad, Ovidiu Liber, ne spune că suspecţii au escaladat gardul casei victimei şi, prin efracţie, au sustras banii care se aflau într-un dulap.
Cele două persoane majore au fost reţinute pe bază de ordonanţă, iar în după-masa zilei de ieri procurorii au emis un mandat de arestare preventivă, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.
Recomandări de la Poliţie
Pentru evitarea unor astfel de si­tuaţii neplăcute, Inspectoratul de Poli­ţie Judeţean Arad face câteva recomandări. Astfel, pentru o mai bună protejare a bunurilor, cetăţenilor li se recomandă să monteze în locuinţă alarme antifurt –  pentru a-i demoraliza pe hoţi – şi camere de luat vederi, pentru prinderea lor ulterioară, în cazul în care fapta are loc.
„Este foarte important să nu spuneţi necunoscuţilor că plecaţi în vacanţă sau lipsiţi de acasă pe o perioadă mai îndelungată de timp. De asemenea, site-urile de socializare pot da hoţilor multe informaţii. Este bine ca pe facebock sau pe alte site-uri de gen oamenii să nu anun­ţe că urmează să plece într-o călă­torie sau să se laude că şi-au achi­- ziţionat vreun bun de mare valoare. Pentru hoţi, acestea ar putea suna ca o invitaţie la furt” – ne mai spune Ovidiu Liber, purtător de cuvânt IPJ.
Alte recomandări mai fac referire la asigurarea ferestrelor cu grilaje meta­lice care să fie încastrate în zid şi cu spaţiile dintre bare cât mai mici, sau lăsarea luminii aprinse dacă se pleacă noaptea din casă.
Dacian Don

Recomandările redacției