icim„Galben-albastrele” de la Universitatea Goldiş ICIM Arad sunt de neoprit în Liga Naţională feminină de baschet, ajungând la 7 victorii din tot atâtea meciuri. Brosovszky şi colegele sale au obţinut o victorie scontată în faţa Olimpiei Braşov, meci disputat în devansul rundei cu numărul 7. Puse în gardă de replica bună a formaţiei de sub Tîmpa în amicalul de dinaintea debutului de sezon, arădencele au abordat cu mare atenţie şi concentrare jocul. Univ.Goldiş ICIM a controlat clar meciul din Polivalentă, care s-a vrut şi o repetiţie înaintea derby-ului de etapa viitoare, cu Sepsi. Jose Araujo a început în formula de bază, devenită deja clasică, cu Rhoads – Brosovszky, Engelman – Williams, Broomfield, iar atacul a funcţionat foarte bine în primul sfert, încheiat cu un categoric 28-13.
Coordonate bine de Rhoads, în creştere de formă, arădencele au fost la comandă şi în următoarele 10 minute, Engelman, Brosovszky şi Williams remarcându-se şi ele pentru o diferenţă cât se poate de clară la pauza mare, 48-22. A fost meciul americancei Cosby, cu procentaje bune la 2 şi 3 puncte, micuţa şi energica baschetbalistă de peste Ocean fiind într-o excelentă dispoziţie de joc. Chiar şi în condiţiile în care pe parchet şi-au făcut apariţia jucătoare din linia a II-a, Crăciun, Mercea şi Moraru, fetele de la ICIM au continuat să îşi subordoneze adversarele, astfel că după 30 de minute scorul era 70-34. Doar ultimul sfert a fost echilibrat, dar conturile erau demult încheiate, iar victoria Aradului cu 86-49 (28-13, 20-9, 22-12, 16-15) spune totul despre raportul de forţe din teren.
Repetiţie reuşită înainte de Sepsi
Pentru Univ.Goldiş ICIM au evoluat: Cosby 20 (3×3), Engelman 12 (2×3), Rhoads 12, Williams 10, Milovanovic 8, Broomfield 7, Moraru 6 (2×3), Mercea 6, Brosovszky 5 (1×3) şi Crăciun. Olimpia Braşov a jucat în următoarea distribuţie: Dewitt 13, Bucevac 8 (1×3), Erak 8, Irimia 8, Avram 5 (1×3), Kovacevic 4, Haas 2, Cioroiu 1, Bartee şi Boltaşu. Pentru liderul campionatului urmează ultimul test dificil al turului, în deplasare la Sfântu Gheorghe, echipă învinsă la Alba Iulia în derby-ul acestei runde, scor 65-78 . Cu o nouă victorie, Univ.Goldiş ICIM are şanse mari de a termina prima parte a campionatului neînvinsă.

Recomandările redacției