sebis (1)Mihai Petcuț decreta înaintea meciului cu Sănătatea Cluj că e timpul pentru o nouă victorie, care să dea moral bun înaintea așteptatului derby de la Pâncota. Numai că liderul din C5 nu se regăseşte de 3 etape, iar prima înfrângere stagională a venit neaşteptat. „Viruşii verzi”, o adevărată bestia nera pentru arădeni, după ce în 2007 elimina UTA din Cupa României, nu s-au intimidat deloc pe terenul Sebişului, reuşind să producă marea surpriză de până acum a campionatului. Debutul meciului de pe malul Crişului Alb nu anunţa deloc deznodământul, Naţional declanşând ofensiva încă din start.
Galea a încercat poarta în minutul 11, dar mingea a trecut puţin peste, pentru ca peste trei minute clujeanul Şoş să scoată de pe linia porţii şutul lui Hecsko. Ceaca, golgeter la Sebiş în sezonul trecut, şi-a avertizat, în mi­nutul 25, fosta echipă cu un şut la rădăcina barei. Peste doar un minut, clujenii au dat lovitura: Soltesz a respins în față un șut, iar M. Pop a urmărit și a şutat cu stângul în plasă din 7 metri. Liderul a acuzat şocul şi în minutul 36 s-a făcut 2-0 pentru Sănătatea: Ceaca a scăpat pe flancul stâng, a centrat în careu pentru Ni­cula, pe care Neacșu l-a faultat în suprafața de pedeapsă.
S-a dictat penalty, iar Șoș a transformat cu bară-gol, 0-2 la pauză. La adăpostul avantajului, clujenii s-au aşezat pe două linii în apărare, în timp ce Sebişul a riscat totul pe cartea ofensivei.
Bozian şi Mîndruşcă, în două rânduri, au irosit şansele ivite în primul sfert de oră al mitanului secund. În ciuda posesiei superioare, „alb-albaştrii” au dominat haotic, iar Sănătatea a rezolvat cu calm fiecare atac. Nici măcar eliminările lui Ceaca (63) şi Văidean (73), ambii părăsind terenul pentru cumul de galbene, nu au revitalizat atacul Naţionalului, în mare pană de idei şi inspiraţie. Până la final s-a mai consemnat o singură ocazie, bomba lui Dobricean din 17 metri trecând puţin pe lângă bară. O înfrângere surprinzătoare, care vine chiar înaintea deplasării de la Pîncota, iar liderul are de acum viaţă grea.
Formații
Sebiș: Soltesz – Jude, Ban (24 Mînecan), Hecsko (74 Susan), Neacșu – Bozian, Galea (46 Balint), Coțan, Dobricean – Blănaru, Mîndrușcă.
Sănătatea: Viliga – Bucur, Șoș, Perde, Simon, M. Pop (90 Al.Pop), Văidean, Bosca, Horgoș, Nicula (72 Gaşpar), Ceaca.
Arbitri: Răzvan Necrici – Daniel Lara (ambii Baia Mare), Claudiu Doarvăș (Deva). Observatori: Ioan Onicaș (Zalău), Florian Mierea (Timișoara).

Recomandările redacției