martiantataÎnjurăturile galeriei „textiliste” („Nea’ Marțian e cocalar!”, M..e Marțian! M..e Marțian!”, „Coate goale!”) din timpul partidei cu Metalul Reșița nu l-au lăsat rece pe Adrian Marțian. Patronul arădenilor chiar a picat prost în fața invitaților de la tribuna oficială și pare mai decis ca oricând să și facă ceva pentru a nu mai ajunge în această situație. Tocmai de aceea, dejeanul le lansează o provocare arădenilor sau altor personane interesate de preluarea Campioanei Provinciei. „Nu merit așa ceva din partea unor oameni care nu știu ce înseamnă o investiție în fotbal. Cum să mă facă pe mine coate goale niște oameni care mai trebuie să trăiască 200 de ani ca să ajungă la nivelul meu? M-am decis. Am înțeles că niște italieni sunt interesați de club, îi aștept la discuții. Pe ei, sau pe marii arădeni care mă critică sau îmi dau sfaturi. Am investit 500 de mii de euro la UTA, vreau 400 de mii înapoi. Eventual și în rate, depinde cui vând clubul. Altfel, mut echipa în alt oraș. Sunt în discuții cu două-trei primării, una chiar îmi dă 1 miliard de lei vechi pe lună pentru club. Avocații mi-au spus că palmaresul și culorile nu ne pot fi luate atât de ușor de suporteri. Dar și dacă ni le iau, care e pro­blema? O să jucăm în galben-verde, iar UTA va rămâne cu loc în Liga a VI-a”, a afirmat patronul „alb-roșiilor”.
Până una alta, însă, Marțian insistă cu demiterea lui Eugen Trică, pe care-l consideră istorie la UTA, dar și cu numirea lui Ioan Tătăran pe postul de director sportiv și…Adrian Mutu – antrenor – jucător. Înainte de toate, șeful arădenilor îi transmite lui Trică și celor care-l susțin un mesaj cât se poate de clar:  „Dacă jucătorii și suporterii îl iubesc pe Trică,           să-l plătească ei. Eu nu o mai fac, nu plătesc contraperformanța. Iar fotba­liștii care se iau după el, pot pleca bine mersi cu el. Îi ajut chiar eu să-și facă bagajele”. Tot dejeanul susține că a găsit deja soluții pentru înlocuirea olteanului. „Am și discutat cu Florin Voinea, care a acceptat să se ocupe de echipă. Are toate licențele în regulă, deocamdată va fi antrenor interimar”, a adăugat Marțian. Marțian l-a adus la club și pe Ioan Tătăran, care, însă, nu va coborî efectiv în iarbă ci va  avea o altă funcție la club. „Mă cunosc cu domnul Marțian de 25 de ani și am venit să-l ajut cu ceea ce pot. Am experiență, cunosc seria și jucătorii și mi-am propus să pornesc pe un drum nou. Sănătatea nu mai îmi permite să fiu antrenor, am refuzat și alte echipe din această cauză, dar am acceptat să devin director sportiv. Am deja în vizor 4-5 fotbaliști pentru la iarnă, însă îi cunosc destul de bine și pe cei din actualul lot”, a declarat Ioan Tătăran, care a lucrat la Baia Mare cu Dumitru Oltean și Sidney Faye.
În fine, patronul UTA-ei a aruncat și „bomba”. Adrian Marțian susține că în proprție de 98% l-a convins pe Mutu să i se alăture la clubul fanion al Aradului, urmând ca „Briliantul” să aibă dublă funcție. „O să plec în Corsica pentru o ultimă discuție cu Adi. În principiu, l-am convins  să vină din iarnă la UTA, unde va fi jucător, dar și antrenor. Eu știu planurile lui, vrea să înceapă să antreneze, iar UTA e punct bun de plecare. Obiectivul lui Mutu este să promoveze cu UTA cel târziu în vara anului 2015”, a mai punctat șeful arădenilor. Atacantul de 35 de ani ar mai avea un an și jumătate contract cu clubul Ajaccio, însă el ar urma să activeze la Arad în toată această perioadă.

Recomandările redacției