utaresitaÎn plin scandal vestiar – conducere, „Bătrâna Doamnă” a primit vizita celei mai omogene echipe din seria de Vest a ligii secunde. Metalul Reșița nu a avut niciun fel de probleme în a se impune în Calea Aurel Vlaicu, omul meciului pentru arădeni fiind chiar portarul Lăzăreanu. Acesta și-a salvat colegii și de alte goluri ca și făcute, în timp ce atacul a rămas repetent. Faza de penalty din care UTA a reușit punctul de onoare a fost creată de fundașul de conjunctură, Dragoș Firțulescu, iar cel care a înscris a fost juniorul de 17 ani fără câteva zile, Kevin Trabalka.
Fiindcă George Neagu a fost din nou suspendat, Eugen Trică a trebuit să improvizeze din nou în dreptul fundașului stânga. De data aceasta, a fost utilizat Firțulescu, iar O. Popescu a trecut în fața lui. Moreno a fost trimis pe banda dreaptă, iar Bîrză și-a reluat locul la construcție. Dincolo, Pană a operat două schimbări în „unsprezecele de bază”, ambele forțate de accidentări și suspendări: Apostol și Vasile le-au cedat locurile lui I. Popescu și ex-ului Oara.
Vizitatorii au început mai bine și puteau modifica tabela încă din minutul 2. Staicu l-a deschis pe Szabo, care a pătruns pe zonă centrală, dar Lăzăreanu l-a blocat la timp pe reșițean. După o zece minute haotice de o parte și de alta s-a deschis scorul. Neagoe e angajat pe dreapta, defensiva arădeană a ieșit greșit la offside, decarul a pasat excelent în fața porți de unde Szabo a trimis cu latul sub bară: 0-1 (min. 16). Trei minute mai târziu, Staicu a făcut ce a vrut cu fundașii adverși, a tras din unghi, însă balonul a trecut milimetric pe lângă colțul lung. Cum UTA nu a avut reacție, vizitatorii au găsit și golul doi. O minge aruncată în careul arădean părea să fie controlată de Sidney, însă Stoica i-a luat fața francezului și a tras puternic în plasă din 12 metri: 0-2. Era minutul 31, iar trei minute mai târziu avea să fie efectuate două schimbări. Ambii fotbaliști de culoare au fost înlocuiți de antrenorul arădenilor pentru evoluția penibilă. Însă, nici cei care au intrat nu au adus un plus și arădenii nu au avut nicio ocazie în prima parte. În schimb, „rosonerii” au mai tras o dată spre poartă, prin Szabo, de la 35 de metri, însă Lăză­reanu a reținut balonul de această dată. La cabine s-a intrat cu 0-2, scor ce a reflectat perfect raportul de forțe din „iarbă”.
„Bătrâna Doamnă” a început la fel de slab și partea a doua și Staicu a avut golul trei în bocanc. Pe o contră, golgheterul Metalului s-a pomenit cu balonul la 14 metri, a tras pe jos, dar Lăzăreanu a reținut. Neagoe l-a mai întrebuințat odată pe Lăzăreanu cu un șut de la distanță, iar pe o contră a apărut și prima ocazie „textilistă”. Surugiu a centrat de pe stânga, mingea a ajuns oarecum întâmplător pe colțul lung la Apostu, care, din 7 metri ușor lateral dreapta, a tras puternic peste poartă. La următoarea fază, Szabo a tras în cros puțin pe lângă. „Alb-roșii” au avut 5-6 minute de posesie, însă Pascal nu a avut de lucru. În schimb, în minutul 69, reșițenii au făcut jaloane din fundașii arădeni, Staicu a pătruns, a așezat balonul pentru Szabo, care a tras cu stângul la colțul lung, dar Lăzăreanu a intervenit miraculous.  UTA a mai fost periculoasă doar după lovitura liberă a lui Surugiu, pe care Pascal a respins-o cu dificultate în corner. Bănățenii au revenit în atac și au marcat și golul trei. Moreno a greșit o preluare, Mureșan a pătruns pe zonă centrală, Lăzăreanu a reținut din nou, însă după repunere, Firțulescu a pierdut balonul ca un începător, Cristian a centrat perfect de pe dreapta și Mureșan a reluat cu capul la colțul lung: 0-3 (min. 80). Gazdele nu au mai avut ce pierde și s-au aruncat în atac, izbutind golul de onoare. Firțulescu a obținut un penalty în duelul cu R. Cristian în apropierea liniei de fund. A executat juniorul Trabalka la semiînălțime, marcând chiar la meciul său de debut la echipa mare: 1-3. Era minutul 85, iar la următorul atac, Sălăjan a reluat cu capul puțin pe lângă colțul lung centrarea aceluași Firțulescu. În ciuda finalului electrizant al arădenilor, soarta partidei nu a mai putut fi întoarsă și „Bătrâna Doamnă” e tot mai sigură de locul său de play-out.
Formații:
UTA: Lăzăreanu – Zanardini, Sidney (min. 34 – Oltean), Ardelean, Firțulescu – Moreno, Medina (min. 29 – Surugiu), Bîrză, Popescu – Sălăjan, Apostu (min. 60 – Trabalka). Antrenor: Eugen Trică
Reșița: Pascal – R. Cristian, I. Popescu, Plecanciuc (min. 88 Potopea), Vătăjelu – A. Neagoe, Breşeneni – Oara (min. 66 – Făgărășanu), I. Szabo, Ad. Stoica – M. Staicu (min. 76 – S. Mureșan). Antrenor: Marian Pană
Arbitri: Sergiu Popa (Aiud) – Bogdan Hârlab (Brașov), Constantin Cantemir (Făgăraș). Rezervă: Daniel Dumuță (Stâncești – Bihor).
Cartonașe galbene: Oara – min. 21, Plecanciuc – min. 64, R. Cristian – min. 85
Observatori FRF: Silviu Bogdan (Craiova) și Dumitru Paraschiv (Drobeta Turnu Severin)

Recomandările redacției