Recent, primarul comunei Birchiș, Ioan Guțu ne spunea că în unele sate din comună se fac lucrări de reabilitare a unor obiective locale importante, printre ele numărându-se și căminele culturale. Comuna este compusă din satele Birchiș – sat de reședință, Căpâlnaș, Ostrov și Virișmort. Dacă în cele două sate mai mari: Căpâlnaș și Birchiș, investițiile au fost mai numeroase, administrația comunei dorește să recupereze oarecum acest avans, concentrându-și atenția și asupra problemelor din celelalte două sate.
Astfel, în această perioadă, după cum ne preciza primarul Ioan Guțu, se fac ample lucrări de reabilitare a clădirii Căminului Cultural din Ostrov.
„Lucrările sunt ample, reabilitarea cuprinzând întreaga construcție de sus până jos – de la acoperiș până la lemnărie și zugrăveli. Clădirea are peste un secol vechime și din acest motiv am hotărât ca reabilitarea să se facă în ansamblul ei, nu să cârpim. Oricum, se lucrează în ritm susținut și noi estimăm că se va finaliza la timp“ , ne spunea primarul  Ioan Guțu. Ar mai fi de adăugat că deși mică, așezarea Ostrov are o vechime deosebită, prima atestare documentară a ei fiind din anul 1405, chiar mai veche și decât centrul de comună.  (F.B.)

Recomandările redacției