politistiProcurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus, vineri, trimiterea în judecată a inculpaţilor B.G., B.C. şi B.A. de la posturile din Semlac, Şeitin şi Peregu Mare, pentru luare de mită în formă continuată şi fals intelectual sub formă continuată.
„Din  probatoriul  administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat că:
În perioada august-septembrie 2013, cei trei inculpaţi au pretins şi primit, în repetate rânduri sume de bani de la investigatorii sub acoperire introduşi în cauză, precum şi de la alţi participanţi la trafic, diverse sume de bani în lei şi valută pentru a nu constata abaterile comise de aceştia. Au fost identificate în total 19 asemenea situaţii, în 12 dintre acestea inculpaţii întocmind în fals procesele verbale de constatare a contravenţiei, în cuprinsul cărora au consemnat o altă stare de fapt, decât cea reală”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului.
Cei trei au fost trimişi în judecată în stare de arest preventiv sub aspectul săvârşirii infracţiunilor sus-menţionate, aflându-se în prezent în arestul IPJ Arad.
Reamintim că poliţiştii opreau în trafic autoturisme, în special pe cele înmatriculate în străinătate sau pe teritoriul altor judeţe, invocând încălcarea normelor rutiere, după care pretindeau de la conducătorii auto diverse sume de bani, în lei sau în valută, pentru a nu aplica sancţiunile contravenţionale privind abaterile constatate.
În vederea demonstrării celor sesizate, în cauză fuseseră autorizaţi şi introduşi mai mulţi investigatori sub acoperire. care au încălcat regimul circulaţiei rutiere şi au fost astfel opriţi pe D.N. 7, în zona localităţii Pecica, unde cei trei agenţi de poliţie desfăşurau activităţi de supraveghere şi control.
S-a mai constatat că cei trei întocmeau procese verbale în care consemnau o altă stare de fapt decât cea reală, pentru a nu atrage suspendarea dreptului de a conduce al şoferilor de la care au primit sumele de bani.

Recomandările redacției