vanatPaznicul unui fond de vânătoare din Caporal Alexa a sesizat, recent, Poliţia Zărand despre faptul că pe fondul de vânătoare respectiv s-au auzit focuri de armă, şi un microbuz suspect se îndreaptă spre Pâncota. Imediat după primirea sesizării,  poliţiştii din Pâncota şi Seleuş au identificat şi oprit o autoutilitară, condusă de B. I., de 53 ani, acesta fiind însoţit de un alt bărbat, de 37 ani, ambii din Seleuş.
„La controlul efectuat în interiorul autoutilitarei, poliţiştii au de­pis­tat două animale sălbatice moarte, din specia căprior, cei doi bărbaţi nefiind vânători autorizaţi. Din veri­ficările poliţiştilor, a rezultat faptul că marţi, în jurul orelor 10, au fost solicitaţi de către S. G., din  Iermata, să ia cele două animale sălbatice, împuşcate de el pe un câmp, şi să le transporte la domiciliul acestuia. Poliţiştii au mai stabilit că S. G. este deţinător legal de arme şi muniţii, însă nu deţinea autorizaţie de vânătoare valabilă la specia  căprior”, informează Poliţia Arad.
În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de braconaj cinegetic, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă letală fără drept.
Dacian Don

Recomandările redacției