bozianIarna e aproape, dar e prognozată zi fierbinte în Podgoria arădeană, acolo unde astăzi de la ora 14, Șoimii Pâncota și Național Sebiș se duelează în derby-ul din C5. Alb-negrii încearcă să-i detroneze din fotoliul de lider pe cei de pe malul Crișului Alb.
„Joc important, cu caracteristici speciale, de derby. Încercăm să luăm cele 3 puncte, deși știu că nu va fi greu, ci foarte greu. Ne  respectăm foarte mult adversarul, beneficiază de jucători care oricând pot face diferența și, nu în ultimul rând, de corp tehnic și administrativ pe care și le-ar dori foarte multe echipe, chiar de eșalon superior. Formăm un nucleu unit, cu dorință de a câștiga, care știe să strângă rândurile atunci când e greu. Am mare încredere într-o organizare bună”, anticipează Dan Cuedan.
Prudenţă în ambele tabere
Issa e blocat în continuare de pro­bleme diplomatice de obținere a vizei, iar Păcurar a acuzat dureri la spate și          n-a apărut de câteva zile la echipă. Mihai Petcuț, care nu va conta pe Albert, este pe aceeași linie cu privire la miza meciului.
„E meci special, de 6 puncte. Toată lumea vrea să câștige, e cel mai important din campionat, joacă primele două clasate. Le-am explicat jucătorilor toată săptămâna că în tur i-am bătut în 10 oameni, nu văd de ce nu am putea învinge și acum. Cu o victorie, în clasamentul de șase din play-off am fi mari favoriți, ne-ar aduce o oportunitate mare de a câștiga seria. Sper că băieții au reușit să înțeleagă miza acestui joc”, a indicat antrenorul Naţionalului, care speră că seria neagră de trei meciuri fără victorie va lua sfârşit.
Marin Balint, antrenor secund
În altă ordine de idei, conducerea Sebișului a decis să-l numească pe postul de antrenor secund pe Marin Dorel Balint, fost fotbalist la Strungul, UTA, Oțelul Galați, FC Brașov sau Kispest. În vîrstă de 44 de ani, Balint și-a început și cariera de tehnician la echipe de județ, precum Regal Horia, Viitorul Satu Nou și AS Dorobanți, dar a activat și la Național Sebiș, pe când echipa evolua în Liga a IV-a.
Echipe probabile
Șoimii: Irimia – Vițu, Lung, Lengyel, Rusu – Hosu, Dubeștean, Nădăban, Gavriș – Mihai, Pop.
Național: Soltesz – Mînecan, Jude, Morariu, Neacșu – Balint, Beuran, Bozian, Coțan – Blănaru, Mândrușcă.
Arbitri: Sergiu Popa (Aiud) – Adrian Mărginean (Aiud), Bogdan Gheorghioiu (Timișoara).
Observatori: Gabriel Dan, Petre Mehedințu (Timișoara).

Recomandările redacției