bihorutaÎntre atâtea scandaluri provocate în special de Adrian Marțian în curtea grupării pe care susține că o patronează, aproape că nici nu am realizat că ne aflăm exact la jumătatea sezonului regulat, iar lucrurile nu sunt deloc roz. UTA se află pe penultima poziție în clasament și, de data aceasta, vina pentru rezultatele din iarbă se împarte între „moștenirea” unei veri pierdute din  pricina lui Marțian și slăbiciunile vestiarului „textilist”. Dincolo de caren­țele fizice și de omogenitate, jucătorii nu au avut tot timpul atitudinea și concentrarea potrivită corectă, fapt subliniat și de antrenorul Eugen Trică. Sâmbătă dimineața, cu Bihorul, nu mai e loc de scuze, mai ales că în Calea Aurel Vlaicu sosește o echipă de bătut.
Prima mare victorie a „alb-roșiilor” a fost obținută joi odată cu achitarea baremurilor de arbitraj restante cu Gloria Bistrița și Unversitatea Craiova. Astfel, arădenii și-au câștigat dreptul să intre pe teren în prima rundă a returului și, conform propriilor declarații, chiar își doresc cu ardoare să bifeze al treilea succes al stagiunii. „Suntem concentrați la acest meci, jucătorii chiar sunt motivați și hotărâți să facă un meci bun. Fără cele trei puncte, chiar riscăm să alunecăm periculos spre Liga a III-a și nu concepem să se întâmple acest lucru. Chiar trebuie să lăsăm toate problemele în urma noastră, să strângem rândurile și să batem Bihorul. Altceva nu mai contează acum”, a punctat Eugen Trică, antrenorul care a ignorat decizia de demitere a conducerii. „Nu sunt laș, nu fug de responsabilitate și de muncă, nu am nevoie de bani. Vreau să rămân alături de băieți, încercând să îndreptăm lucrurile pe teren”, mai spunea fostul internațional, care a vorbit puțin și despre adversarul de sâmbătă. „Nu i-am prea urmărit de la meciul tur încoace, dar partida de sâmbătă a ajuns să aibă valoare dublă din moment ce, se pare, ne vom reîntâlni în play-out. Cred că se vor întâlni două echipe de valori apropiate, sper să fim noi mai inspirați de această dată”, a adăugat Trică. Tehnicianul UTA-ei nu va putea conta pe Țabără, Zaluschi și Marcu, toți trei având probleme medicale.
Orădenii și arădenii sunt despărțiţi de două locuri în clasament și 4 puncte, însă ca joc și echipa de pe Crișul Repede suferă mult. Din ultimele două partide acasă, FC Bihor a luat un singur punct după prestații modeste. Noroc că a existat intermediara de la Motru, acolo unde echipa lui Ghiț a profitat din plin de slăbiciunile „lanterenei roșii”, iar același lucru speră să se întâmple și mâine. „Nu exclud faptul că ultimele evenimente de la UTA ne-ar putea avantaja, dar noi ne gândim la asta. Pe mine mă interesează echipa mea și mi-aș dori să luăm trei puncte după un joc bun. Va fi un meci disputat, căci și gazdele își pun mari speranțe într-o victorie, sper să dăm o replică pe măsură”, ne-a declarat Gheorghe Ghiț, care nu a renunțat la ideea de a-și duce echipa în play-offul ligii secunde. Bihorul are tot lotul valid pentru confruntarea cu „Bătrâna Doamnă”.
Formații probabile:
UTA: Lăzăreanu – Zanardini, Sidney, Ardelean, Neagu – Monac, Popescu, Bîrză, Firțulescu – Apostu, Sălăjan.
FC Bihor: Fildan – Mihuț, Letan, Fl. Lazăr, R. Lupu – Ianc, M. Popa, Sfârlea, Bic – Fl. Pop, R. Lukacs.

Recomandările redacției