hotiiPoliţiştii Biroului de Investigații Criminale au depistat un grup de tineri suspectaţi de săvârşirea a nu mai puţin de 30 de furturi din locuinţe şi societăţi comerciale, cele mai multe neasigurate cu pază, din municipiul Arad. Din câte ne declara subcomisar Camelia Tuduce, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliţie Ju­deţean Arad, „s-a stabilit că în peri­oada aprilie 2012 – februarie 2013, S. S., de 16 ani, D. E., de 15 ani, S. K., de 17 ani, S. D., de 16 ani, G. G., de 16 ani, N. S., de 16 ani, M. A., de 15 ani şi G. D., de 27 ani, toți din Arad, au sustras din zeci de locuințe, aflate în construcție, dar și din societăți comerciale dezafectate, materiale de construcţie, calorifere şi ţevi, pe care ulterior le valorificau”.
Modul de operare nu era unul foarte complicat, gaşca acţionând doar cu doi-trei membri, prin rotaţie, pentru a nu „bate la ochi”, iar prada o transportau cu căruţa.
Judiciariştii au întocmit pe numele celor şapte dosare de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, iar bărbatul de 27 de ani se află în stare de arest preventiv.
Se continuă cercetările, pentru probarea întregii activităţi infracţionale a acestora.
Dacian Don

Recomandările redacției