nadaÎn faţa a aproximativ 600 de spectatori, Şoimii Pâncota şi Naţional Sebiş au terminat la egalitate derby-ul rundei a 13-a din cadrul seriei a V-a a eşalonului 3, 1-1. Prima ocazie au avut-o gazdele în minutul 10, dar Burian a şutat peste poartă, după o aşezare bună a lui Nădăban. Peste patru minute, Alin Mihai a fost lansat în adâncime, dar nu a ajuns la timp la minge, chiar dacă portarul Sebişului era depăşit de balon. Acelaşi Alin Mihai a şutat pe lângă poartă în minutul 20, pentru ca oaspeţii să rateze prima lor ocazie de gol în minutul 23, când în urma unui corner, Morariu a trimis balonul puţin pe lângă poarta lui Irimia. În minutul 36, Alin Mihai a trimis iar mingea pe lângă poartă, cu o lovitură de cap.
Gazdele, mai bune în prima parte
Dobricean a găsit în minutul 39 poarta la o lovitură liberă directă, dar Irimia a prins cu siguranţă. În minutul 41, Soltesz l-a faultat în careu pe Burian, dar tot el s-a revanşat, reţinând penalty-ul executat prost de Dubeştean. Totuşi, gazdele aveau să plece cu avantaj la vestiare: în ultimul minut al prelungirilor, Rusu a marcat din 6 metri, după un corner executat de Nădăban. În partea a doua am asistat la o luptă oarbă, fără prea multe ocazii, luptă ce i-a convenit mai mult Sebişului. Liderul a profitat de lovitura de la 11 metri obţinută în minutul 58, în urma unui fault făcut în careu de Viţu asupra lui Beuran.
Blănaru a salvat iar liderul
Blănaru a fost precis de la punctul cu var şi a restabilit egalitatea, 1-1. Pîncota trebuie să regrete punctele pierdute, mai ales că timp de 20 de minute a evo­luat în superioritate numerică, Bozian fiind eliminat în minutul 70 în urma acumulării a două cartonaşe galbene. Singura ocazie clară consemnată până la final l-a avut în prim-plan pe Alin Mihai, dar min­gea expediată de acesta cu capul a trecut puţin peste poartă, fază petrecută în minutul 81. În prelungiri, Nădăban a văzut şi el roşu, tot pentru al doilea avertisment, iar derby-ul arădean s-a încheiat nedecis, 1-1. La cum au decurs ostilităţile, rezultatul avantajează mai mult Sebişul, care se menţine lider, cu 2 puncte avans.
Formații:
Pîncota: Irimia – Rusu, Lung, Lengyel, Vițu – Hosu (72 Marinescu), Gavriș (82 Bulza), Dubeștean (70 Bulzan), Nădăban – Mihai, Burian (88 Mitu).
Sebiș: Șoltesz – Mînecan, Morariu, Moise, Jude – Dobricean, Coțan, Beuran (85 Balint) – Bozian, Mîndrușcă (90 Miron), Blănaru.
Arbitri: Sergiu Popa (Aiud) – Adrian Mărginean (Aiud), Bogdan Gheorghioiu (Timișoara). Observatori: Gabriel Dan, Petre Mehedințu (Timișoara).
Ioan Hamza

Recomandările redacției