grevaSanitas Arad se află pe ultima sută de metri în ceea ce priveşte pregătirile pentru declanşarea grevei de avertisment, dar şi a celei generale.
Delia Bonca, preşedintele organizaţiei sindicale, ne-a declarat că deja s-au purtat discuţii avansate cu toţi reprezentanţii sindicali din municipiu şi din judeţ, pentru ca, în ziua grevei de avertisment, prevăzută pe data de 25 noiembrie, de la 8,00, la 10,00, totul să decurgă „ca la carte”.
„Ceea ce este mai important este faptul că nimeni nu s-a împotrivit acestei forme de protest. Până în prezent avem asigurate peste jumătate din semnăturile necesare pentru ca greva să fie legală. De fapt, am strâns peste 1.700 de semnături. Astăzi (ieri, n.r) vom trimite notificări tuturor unităţilor medicale din judeţ”, ne-a mai spus Delia Bonca.
Singura problemă de care Sanitas Arad trebuie să ţină cont este asigurarea unei treimi a personalului din sistemul de Urgenţe, pentru ca arădenii să nu aibă de suferit de pe urma acestei acţiuni. „Avem un deficit de 400 de asistenţi în organigramă; trebuie să vedem cum ne organizăm, ca partici­parea la grevă să fie cât mai mare, dar nici să nu afectăm actul medical”, mai spunea Delia Bonca.
Dacian Don

Recomandările redacției