proiectConsilierii locali municipali ai Aradului vor avea azi pe agenda de lucru dezbaterea şi votarea proiectului de hotărâre prin care să se aprobe sau nu studiul de fundamentare a deciziei de concesionare a lucrărilor de construirea în Piaţa Avram Iancu din municipiu a unei parcări subterane şi transformarea întregii pieţe în zonă pietonală fără nici o intersectare cu zona de circulaţie a autovehiculelor. Proiectul de investiţie îl are ca iniţiator pe primarul Gheorghe Falcă, acesta înregistrând expunerea de motive justificative cu mai bine de o lună în urmă, pe 10 octombrie. Prima­rul a motivat proiectul prin faptul că „… are în vedere amenajarea în Piaţa  Avram Iancu   din municipiul Arad a unei parcări subterane dispusă  pe  două  nivele, precum şi propunerea unor noi funcţiuni urbanistice pentru Piaţa Avram Iancu, astfel încât aceasta să-şi recâştige  atractivitatea pentru cetăţenii municipiului”.
Conform expunerii de motive, parcarea subterană ar urma să aibe 588 locuri, iar la nivelul „zero” al pieţei să se realizeze o suprafaţă pietonală fără  intersecţii  cu circulaţia carosabilă, pe întreaga suprafaţă a pieţei Avram Iancu.
Potrivit aceluiaşi document, necesitatea investiţiei rezultă din lipsa unui număr suficient de locuri de parcare în zona centrală a municipiului, cât şi din necesitatea reamenajării din punct de vedere urbanistic a zonei centrale a municipiului, scopul enun­ţat fiind acela de redare a „… atracti­vităţii acestuia atât pentru cetă- ţenii săi cât şi pentru dezvoltarea potenţialului turistic al municipiului”.

Recomandările redacției