judProcurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus, printr-un  rechizitoriu întocmit la sfârşitul săptămânii, trimiterea în judecată a lui O.M.E., pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală gravă din culpă.
Biroul de Informare şi Relaţii Pu­blice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, precizează: „În fapt, din probele administrate până în acest moment procesual, s-a reţinut că în data de 20.07.2012, în jurul orelor 13.00, conducând un autoturism marca Dacia Logan în municipiul Arad, pe Bulevardul Re­voluţiei, dinspre Gara CFR spre Teatru, după intersecţia cu strada Crişan, inculpatul nu a respectat regulile schimbării de mers şi, la intrarea în parcare, a accidentat  un biciclist care circula regulamentar, tot dinspre Podgoria spre Teatru. Ca urmare a accidentului, partea vătămată, Z. E., a suferit leziuni care au necesitat pentru vindecare 90 de zile de îngrijiri medicale”.
Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Tribunalului  Arad.
Parchetul precizează că trimiterea în judecată este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă  principiul prezumţiei de nevinovăţie.
(D.D.)

Recomandările redacției