lansare petreVineri, 22 noiembrie a.c. la ora 18, în Foaierul Teatrului Clasic „Ioan Slavici“  Arad va avea loc lansarea romanului Regal de Böszörményi Zoltán, apărut recent la Editura Brumar  din Timişoara. Cartea va fi prezentată de scriitorii Vasile Dan, poet, preşedintele Filialei Arad a Uniunii Scriitorilor din România şi de binecunoscutul  prozator din Arad, Horia Ungureanu.
„Regal – un topos al carantinei, un purgatoriu inventat de om, un lagăr, până la urmă, în care scăpaţii din marele lagăr socialist îşi aşteaptă destinaţiile ca pe nişte sentinţe izbăvitoare. Viaţa, o vedem citind cartea de faţă, se agaţă de zidurile Regalului şi îşi urmează căile, de la nimic spre ceva, de la anulare la mersul de-a buşilea, până la mersul în picioare, pentru a putea îmbrăţişa, pentru a putea iubi. Un roman bine scris, ca şi cum autorul ar fi trecut, el însuşi prin parcul şi dormitoarele Regalului, ceea ce, poate, nu e departe de adevăr”, spune, printre altele, criticul, sociologul şi editorul Gabriel Timoceanu.
Böszörményi Zoltán este un scriitor arădean care scrie perfect în maghiară şi română, publicând de-a lungul carierei sale scriitoriceşti  nu mai puţin de 20 de apariţii editoriale de poezie şi proză.
Sunt aşteptaţi să participe cât mai mulţi scriitori din Arad, membri şi nemembri ai Uniunii Scriitorilor din România, dar şi iubitori ai artei literare, consumatori de carte.

Recomandările redacției