lefuriCu ocazia apropiatelor sărbători de iarnă – Moş Nicolae, Crăciunul, Anul Nou şi Boboteaza, dar şi în pregătirea unor confruntări electorale programate în anul care vine şi care se anunţă a fi crâncene, Guvernul României  a luat-o înaintea tuturor moşilor (Nicolae, Crăciun, Gerilă şi alţi moşi cu sacul plin), şi le face „oamenilor de bine” (ai lor, desigur), un cadou micuţ, cât să le-n­capă-n ciorapii prinşi deja în cuiul din tocul uşii: o ordonanţă de urgenţă prin care, dacă au fost numiţi cumva în Adunări Ge­nerale ale Acţionarilor la companii de stat (şi au fost numiţi, slavă cuiva şi partidului!), îndemnizaţiile de şedinţă ale acestora li se urcă de la 47 de lei, cât este acum, la 25% din salariul directorului companiei.
Conform siteului Gândul.info, ordonanţa de urgenţă în cauză a trecut fără piedici prin Parlament şi mai are de aşteptat până cel târziu mâine, semnătura preşedintelui Traian Băsescu pentru „a fi bătută în cuie”.
În noile condiţii stabilite de ordonanţă, membrii AGA ale companiilor de stat îşi vor putea fixa indemnizaţii de şedinţă şi de 3.000-4.000 de euro. Din 2010 şi până acum, membrii AGA au fost plătiţi cu 47 de lei pe şedinţă, 1% din salariile directorilor generali ai companiilor, fixate uniform la 4.700 de lei, cât câştigă şi un secretar de stat. Excepţie făceau doar managerii profesio­nişti, care-şi negociau salariul la numire, completânu-l prin bonusuri. Din 2013, limitarea pentru directori nu a mai fost prelungită, iar prin acest act normativ şefii companiilor neperformanete pot câştigat tot atât cât managerii privaţi, iar membrii AGA 25% din aceste salarii, care ajung, şi în unele cazuri depăşesc, 10.000 de euro lunar.
Gândul.info notează că directorul general al Romatsa este plătit cu 42.315 lei lunar, cel al CFR SA cu 66.642 de lei, directorul general al CFR Călători ridică lunar 41.175 de lei, cel al CFR Marfă „doar” 42.750.
Potrivit site-ului, printre fericiţii cadorisiţi de „Moş Guvern” se află şi un arădean: Tudor Simota, consilierul mi­nistrului pentru buget Liviu Voinea, venit acolo de la Fundaţia Culturală DELTA, preşedinte al Asociaţiei Casa româno-chineză şi figurând ca unic acţionar la Adeserv Company SRL.

Recomandările redacției