Poliţiştii arădeni s-au întâlnit, zilele trecute, în Sala Festivă a Campusului Universitar „Vasile Goldiş”, cu studenţii străini care urmează cursu­rile Universităţii de Vest „Vasile Gol­diş” Arad.
Întâlnirea, după cum precizau reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, a avut ca scop „informarea studenţilor asupra drepturilor şi a obligaţiilor prevăzute de legislaţia din ţara noastră, pentru a preveni aspectele negative ce ar putea fi generate pe acest fond şi pentru a asigura integrarea acestora în societatea românească. Poliţiştii de preve­nire, de proximitate, de ordine pu­blică şi poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Arad au prezentat, studenţilor, informaţii prevăzute la regimul circulaţiei ru­tiere privind traficul şi consumul de droguri, dar şi legate de infrac­ţiuni la normele de convieţuire socială”.
De asemenea, oameni legii au mai oferit recomandări pentru prevenirea accidentelor rutiere, a fap­telor de natură penală privitor la vătămări corporale, infracţiuni contra patrimoniului, siguranţa autoturismului, siguranţa la reşedinţă, dar şi în mediile pe care cetăţenii străini le frecventează.
Pe lângă importanţa apelării la numărul unic 112 (în cazul unor si­tuţii de urgenţă), studenţii au mai fost informaţi şi despre atribuţiile poliţiştilor de proximitate şi despre necesitatea comunicării cu aceştia. De menţionat că la acţiune au partici­pat şi reprezentanţii Oficiului Român pentru Imigrări.
(D.D.)

Universităţii de Vest „Vasile Gol­diş” Arad

Recomandările redacției