diDIICOT a destructurat recent două grupări infracţionale implicate în traficul cu ţigări. Infractorii acţionau în mai multe judeţe din ţară, printre care se afla şi Aradul.
„Cele două grupări de crimă organizată transfrontalieră speciali­zate în trafic cu ţigări de contra­- bandă au acţionat în Capitală şi în judeţele Suceava, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Harghita, Satu Mare, Sibiu şi Arad. Una dintre grupările infracţionale organizate formată din cetăţeni români şi ucraineni a avut ca principal scop introducerea pe teritoriul României, din Ucraina, în zona de frontieră verde adiacentă localităţilor sucevene Vicovul de Sus şi Ulma, a unor importante cantităţi de ţigări care ulterior au fost vândute atât în judeţul Suceava, cât în alte judeţe”, precizează repre­zentanţii DIICOT.
Gruparea era foarte bine organizată, fiecare dintre membrii reţelei având un rol bine determinat, astfel că furnizarea de ţigări era asigurată de ucraineni, iar preluarea, livrarea şi valo­rificarea ţigărilor erau asigurate de români.
(D.D.)

Recomandările redacției