lansare petre 2 lansare petreFoaierul Teatrului de Stat „Ioan Slavici“ Arad este cadrul perfect în care scriitorul arădean Böszörményi Zoltán s-a hotărât să-şi publice ultima sa carte, un roman de aceată dată, scriitorul mai abordând în cariera sa şi alte genuri literare. Evenimentul are loc astăzi, 22 noiembrie 2013, la ora 18. Romanul, care se dovedeşte a fi „un pur­gatoriu inventat de om“ după cum spune criticul Gabriel Timoceanu, este o carte apărută la prestigioasa  editură timişoreană, „Brumar“.
Cartea „Regal“ va fi prezentată de doi prestigioşi oameni de carte din judeţul nostru, poetul Vasile Dan, pre­şedintele Uniunii Scriitorilor din România-Filiala Arad, precum şi de prozatorul Horia Ungureanu, autorul premiatului roman „Ochiul zilei de ieri“.
Criticul, sociologul şi editorul Gabriel Timoceanu spune despre noua carte a lui Böszörményi Zoltán: „Regal – un topos al carantinei, un purgatoriu inventat de om, un lagăr, până la urmă, în care scăpaţii din marele lagăr socialist îşi aşteaptă destinaţiile ca pe nişte sentinţe izbăvitoare. Viaţa, o vedem citind cartea de faţă, se agaţă de zidurile Regalului şi îşi urmează căile, de la nimic spre ceva, de la anulare, la mersul de-a buşilea, până la mersul în picioare, pentru a putea îmbrăţişa, pentru a putea iubi. Un roman bine scris, ca şi cum autorul ar fi trecut, el însuşi prin parcul şi dormitoarele Regalului, ceea ce, poate, nu e departe de adevăr.“
Böszörményi Zoltán scrie în două limbi, română şi maghiară, pe care le stăpâneşte foarte bine, el având în aceste limbi, de-a lungul carierei sale, nu mai puţin de 20 de aparţii editoriale. Aşadar, astăzi, la ora 18 Foaierul Teatrului de stat „Ioan Slavici“ Arad îi are ca protagonişti de primă mână (literară) pe scriitorul Böszörményi Zoltán, în prim-plan, precum şi  pe Vasile Dan şi Horia Ungureanu, care îl vor încadra îndeaproape.
Sunem siguri că va fi prezentă lume bună, stilată şi subţire, care gustă literatura română de astăzi.
După lansarea propiu-zisă se vor gusta şi alte delicii, la „Salonul Roşu“ al teatrului arădean.

Recomandările redacției