hidroAdunarea Generală a Acționarilor Hidroelectrica a aprobat, în ședința de vineri, a doua etapă a strategiei de valorificare a unor centrale hidroelectrice de mică putere (CHEMP), potrivit unui comunicat al companiei.

Astfel, vor fi scoase la vânzare, prin licitație publică deschisă cu strigare, încă 14 microhidrocentrale grupate în 7 pachete de active, prețul total de pornire a licitațiilor fiind de 46,2 milioane lei (circa 10,4 milioane euro).
În prima etapă, la licitația din luna iunie 2013, Hidroelectrica a vândut, cu 46,8 milioane lei (cca. 10,5 milioane euro), 14 CHEMP-uri cu o putere instalată de 9,4 MW.
Licitația va fi organizată pe 23 și 24 ianuarie 2014, iar informațiile despre ofertă și condițiile de participare sunt disponibile pe site-ul www.hidroelectrica.ro.
‘Prin strategia aprobată, Hidroelectrica și-a propus să vândă în perioada 2013-2014 un număr total de 88 de microhidrocentrale, reprezentând sub 1 % din puterea totală instalată, deoarece acestea înregistrează în fiecare an costuri de operare și mentenanță semnificativ mai mari decât veniturile pe care le generează, iar compania nu are resurse pentru investițiile necesare, ca să asigure rentabilizarea prin obținerea de certificate verzi. Este un proces de vânzare transparent și competitiv, care urmărește valorificarea acestor active la prețul pieței’ a declarat Mihail Stănculescu, președintele Directoratului Hidroelectrica, citat în comunicat.
Hidroelectrica este cel mai mare și cel mai ieftin producător de electricitate din România. AGERPRES/

Recomandările redacției