utatg9Sunt mari șanse ca eșalonul secund să intre în vacanță în acest weekend și asta pentru că aproximativ 70% dintre echipe propun și susțin că este inoportun să se mai joace în condițiile unei prognoze meteo nefavorabile.
Potrivit spuselor reprezentantului cluburilor de Liga a II-a în CEx al FRF, Auraş Braşoveanu, până joi se va lua o decizie în acest sens. „Majoritatea echipelor de Liga a II-a au solicitat şi susţin să nu se mai joace etapele din decembrie. Astăzi (n.a. luni), transmitem situaţia cu propunerile venite din partea cluburilor. Eu zic că este normal să nu se mai joace, având în vedere vremea. Nu poţi juca pe terenuri impracticabile, rişti accidentări, se anunţă zăpezi, este imposibil să mai faci deplasările. Mai mult, nu poţi distruge stadioanele, să refaci o suprafaţă de joc implică costuri foarte mari. Sunt convins că FRF va fi de acord. Până joi eu cred că se va decide, cel mai probabil se va reuni Comitetul Exe­cutiv de Urgenţă”, a declarat, pentru Gazeta nouă, reprezentantul cluburilor de Liga a II-a.
Conducerea clubului UTA și-a dat și ea acceptul pentru amânare, arădenii având și motive de ordin strategic. Se știe că gruparea arădeană trăiește de pe o zi pe alta din generozitatea unor oameni de bine, iar echipa, oricâte progrese ar fi făcut în ultimul timp, riscă să compromită obiectivul, salvarea de la retrogradare, în cazul unor rezultate nesatisfăcătoare cu Olimpia Satu Mare și CS Mioveni. Toată suflarea sportivă arădeană speră ca în această iarnă să se întâmple ceva pozitiv cu brandul numărul unu al orașului, ieșit oficial de sub influența lui Adrian Marțian, iar de la primăvară echipa să aibă un suflu nou, având – totodată – în spate o pregătire temeinică precompetițională.
Prin urmare, confruntarea de sâmbătă, de la ora 11, de pe arena „Francisc Neuman”, dintre UTA și CSM Râmnicu Vâlcea să fie ultima pentru „textiliști” în poate cel mai negru an al existenței sale, după cel al retrogradării în premieră din Liga 1 (1979).

Recomandările redacției