derbyCSU Alba Iulia şi Univ.Goldiş ICIM Arad se înfruntă în această seară, cu începere de la ora 18, într-un meci care contează pentru etapa a III-a a Ligii Europei Centrale. Rivale şi în campionat, unde se luptă pentru titlu, dar cu şanse reale de a juca şi finala acestei întreceri continentale, Alba Iulia şi Aradul promit să facă o foarte bună propagandă baschetului românesc. Mai ales că se vor afla faţă în faţă liderul neînvins al campionatului şi a doua clasată, singura înfrângere a formaţiei din Cetatea Unirii fiind provocată chiar de ICIM, în etapa a III-a a Ligii Naţionale. Acum ceva mai mult de o lună, „galben-albastrele” se impuneau la Alba Iulia cu 67-64, după un final dramatic.
Araujo: „Ne plac asemenea jocuri”
Gazdele sunt acum cu gândul doar la revanşă, dar şi arădencele au ambiţia de a-şi continua parcursul fără greşeală: „Cu Alba Iulia e o altă competiţie, decât ce am jucat în campionat. Nouă ne plac asemenea jocuri. Una dintre echipele bune ale României, cu un antrenor cu experienţă. Ca să ne menţinem invincibilitatea trebuie să fim competitivi. Două echipe care se cunosc, aşa că doar mici detalii pot fi adăugate la ceea ce vor oferi combatantele”, spune antrenorul echipei arădene, portughezul Jose Araujo. Întâlnirile directe sunt clar de partea Aradului, care conduce cu 10-1, ultimele patru jocuri fiind câştigate de Univ.Goldiş ICIM.
Brown: „Orice formaţie poate fi învinsă”
„Este un joc la fel de important ca şi cel din campionat. Trebuie să avem o apărare perfectă şi să creştem randamentul acţiunilor ofensive, dar în primul rând va conta enorm cum vom începe meciul, pentru a nu fi nevoite să declanşăm o cursă de urmărire. ICIM Arad este o echipă bună, dar orice formaţie poate fi învinsă”, a declarat Tiffany Brown, care la fel ca şi coechipierele Părău, Uiuiu, Nagy şi Toma, a jucat în trecut pentru ICIM.
CSU Alba Iulia abordează derby-ul de astăzi din postura de lider al Ligii Europei Centrale, cu 4 puncte, succese cu Piestanske Cajky (71-44) şi în Cehia, cu Valosun Brno (82-70), în timp ce Univ.Goldiş ICIM a răspuns prin victoria de pe teren propriu, scor 77-62, în faţa celor de la Flying Foxes Viena. Tot în această seară se joacă în Slovacia şi meciul dintre Piestanske Cajky şi Valosun Brno.

Recomandările redacției