diana_lupu_csm

Echipa feminină a CSM Arad a dominat cu autoritate prima fază a Superligii Naționale de tenis de masă, care s-a jucat sub formă de turneu, la Buzău. Fetele pregătite de Cristian Dodean au terminat neînvinse competiţia din Crâng, încheiată în cursul zilei de astăzi. 5-3 cu ACS Dumbrăvița, 5-2 cu Farul Constanța, 5-0 cu CSM Râmnicu Sărat, Tehnopres Iași, CSS Slatina, Voința Galați și CSM Bistrița, au fost rezultatele arădencelor, care se califică “en-fanfare”, de pe primul loc, în play-off (locuril 1-4), acolo unde au mai acces echipele din Dumbrăviţa, Constanţa şi Bistriţa.

Victorii pe linie: 5-0, scorul preferat!

CSM Arad a contat pe Bernadett Balint, refăcută după entorsa de gleznă suferită acum trei săptămâni, Bianca Crişan, Diana Lupu, Andreea Fistyuloff, toate patru componente ale reprezentativei de junioare a României și Andreea Dodean, care însă din ianuarie va părăsi Aradul, dând curs unei oferte venită din Dubai. „Remarc întreaga echipă, toate fetele şi-au adus, pe rând, contribuţia la calificarea în play-off. Ne vom lupta pentru titlu cu Dumbrăviţa şi Constanţa, iar dacă nu vor mai fi transferuri importante în iarnă, avem şanse mari foarte mari la o medalie”, ne-a declarat antrenorul echipei arădene, Cristian Dodean. Superliga Naţională se reia în luna februarie a anului viitor, fiecare echipă calificată în play-off urmând să găzduiască câte un turneu.

Bătălie în „3” la titlu

La finalul celor 4 turnee, se vor acorda medaliile şi titlul de campioană a României. CSM Arad are şanse bune să îşi îmbunătăţească performanţa din sezonul trecut, când echipa a cucerut bonzul, medalie venită după o pauză de 18 ani. O altă veste foarte bună din tabăra arădeană este revenirea în circuit a numărului 1 de la CSM, Bernadett Balint, care din 1 decembrie va concura în cadrul Campionatelor Mondiale de juniori din Maroc. Eleva lui Cristi Dodean a rămas în cantonament, la Buzău, pentru a pregăti cea mai importantă competiţie a anului.

Balint merge la Mondiale

Alături de Balint, România va mai reprezentată la Mondiale de Bernadette Szocs, Adina Diaconu și Irina Ciobanu. Arădeanca va evolua în probele de simplu, dublu, în pereche cu Diaconu, dublu mixt şi echipe. „Detti şi-a revenit aproape complet după accidentare, a jucat şi la Buzău în 2 din cele 3 zile de concurs. Sperăm şi ne dorim să facă o figură cât mai frumoasă la Mondiale şi să se întoarcă acasă cu o medalie”, mai spune Cristian Dodean. În altă ordine de idei, secţia de tenis de masă a CSM Arad va încheia anului cu întrecerea naţională de tineret, programată în perioada 17-19 decembrie.

 

Recomandările redacției