frontPoliţiştii de frontieră arădeni au depistat, la Turnu şi Nădlac, două familii care au încercat să-şi scoată ilegal copiii din ţară, folosind documente de călătorie care aparţineau altor persoane.
Astfel, la Turnu, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară un bărbat de 39 de ani, din Timiş, însoţit de soţia sa şi cei doi copii minori, un băiat şi o fetiţă, ambii în vârstă de 12 ani.
„La controlul de frontieră, minora a prezentat un paşaport românesc temporar, ocazie cu care au fost sesizate deosebiri de fizio­nomie între persoana în cauză şi cea din fotografie. Părinţii minorei au recunoscut că documentul de călătorie aparţine unei alte persoane şi au recurs la aceasta me­todă deoarece vacanţa pe care au petrecut-o în ţară a fost scurtă, ei având domiciliul în Franţa, iar timpul nu le-a permis să-i obţină minorei un document legal de călă­cotorie”, precizează Poliţia de Frontietră Arad.
Un alt caz s-a petrecut ieri, la Nădlac, unde s-a prezentat, pentru a ieşi din ţară, un tânăr de 22 de ani, tot din Timiş, fiind însoţit de mama lui şi de o minoră. Femeia a prezentat, pentru copilă, un paşaport românesc, ocazie cu care s-a constatat că persoana în cauză nu este una şi aceeaşi cu cea din fotografie, fiind vorba de nepoata celor doi însoţitori.
În cele două cazuri, poliţiştii de frontieră arădeni au întocmit lucrări penale pentru infracţiunile de complicitate la fals privind identitatea şi complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.
(D.D.)

Recomandările redacției