dezDezbaterile asupra moțiunii simple „Taxarea până la capăt. USL te vrea sărac”, inițiată de PDL și PP-DD, au început, astăzi, în plenul Camerei Deputaților.

La această ședință a Camerei și-au înregistrat prezența 206 de deputați.

Moțiunea simplă este prezentată în plen de deputatul PDL Andreea Paul. Documentul va fi votat tot joi de deputați. Președintele de ședință, Viorel Hrebenciuc, a precizat că sistemul de vot nu funcționează.

Potrivit Regulamentului Camerei, o moțiune simplă se adoptă cu votul majorității deputaților prezenți. În situația în care o moțiune simplă este adoptată, hotărârea forului legislativ se trimite Guvernului, care va ține cont de poziția exprimată în cuprinsul respectivului document.

În textul moțiunii, semnatarii consideră „de o gravitate deosebită blocajul economic în urma deciziilor greșite de guvernare ale USL și absența măsurilor pentru însănătoșirea mediului de afaceri sau pentru crearea de locuri de muncă”.

De asemenea, PDL și PP-DD cer Guvernului „retragerea imediată a proiectului de buget pe anul 2014, stoparea furtului din banul public și transparentizarea tuturor cheltuielilor și veniturilor bugetelor centrale și locale”. AGERPRES/

Recomandările redacției