valcuta5 (1)Echipa fanion a Aradului încheie mai repede cu două săptămâni unul dintre cei mai zbuciumați ani din istorie. Intrarea lui Adrian Marțian în conducerea clubului a coincis cu ratarea unei promovări în Liga 1 și împingerea formației pe buza prăpastiei eșalonului secund. Mâine dimineață (ora 11), băieții lui Trică încearcă să mai dreagă puțin busuiocul cu un succes pe teren propriu în fața uneia dintre grupările cu pretenții, ce se bucură de o stabilitate financiară de invidiat. La polul celălalt, UTA strânge din dinți pentru a-i transmite continuatoarei din primăvară o „zestre” ceva mai normală de puncte.
Stafful tehnic debordează de optimism înainte de căderea cortinei. Cel puțin, antrenorul principal dă ca sigură victoria cu oltenii pregătiți de fostul său coleg de la Universitatea Craiova. „Cred că vom câștiga și mă bazez pe forma bună arătată inclusiv la meciul cu FC Bihor, dar mai ales la Târgu Mureș. Se vede o creștere, am început să jucăm ceea ce îmi doresc eu.  Mai este și liniște de o săptămână – două încoace, jucătorii sunt montați și conștienți de importanța acestei partide”, spune Trică. Fostul internațional regretă și acum înfrângerea din tur, din Zăvoi, când arădenii au avut o prestație meritorie. „Am jucat bine la Vâlcea. Am luat două goluri pe greșeli personale și am ratat destul de mult și asta a fost istoria meciului. Îmi aduc aminte că vâlcenii s-au bazat mult pe baloane lungi și cam asta a fost toată construcția lor.  În schimb, adversarii noștri de sâmbătă fac foarte bine tranziția de pe faza defensivă pe cea ofensivă, sunt compacți mai ales când pierd mingea”, consideră Eugent Trică. Apostu este singura absență de marcă din lotul „alb-roșilor” la meciul cu teamul oltean.
CSM-ul vine în orașul nostru din postura echipei clasate pe locul secund și gândul că ar putea ierna în fotoliul de lider. Punctele sunt cu atât mai prețioase și pentru vâlceni, care – probabil – vor be­neficia și de o primă substanțială în cazul în care vor privi de sus competitoarele din seria de vest a ligii secunde. Totodată, „alb-albaștrii” doresc să-și securizeze poziția de play-off. „Vrem să terminăm cât mai sus în clasament, nu ne uităm cu cine jucăm. Apoi, am auzit că s-ar putea schimba regulile de play-off și play-out și atunci ce facem? Venim să câștigăm contra UTA-ei, deși suntem convinși că nu va fi deloc simplu. Adversarii sunt în revenire de formă și au destui jucători valoroși pe care i-am cunoscut și eu în cele trei săptămâni petrecute la Arad”, spunea Monel Câsrtoiu, unul dintre jucătorii care ar fi trebuit să rămâna la UTA dacă clubul avea stabilitate financiară în vară. Claudiu Niculescu nu-i are la dispoziție pe fundașul Melcea și atacantul Geantă, dar are destui jucători pentru a alinia o formulă competitivă.
Formații probabile:
UTA: Lăzăreanu – Zanardini, Sidney, Ardelean, G. Neagu – Popescu, Zaluschi – Firțulescu, Bîrză, Monac – Sălăjan.
CSM Râmnicu Vâlcea: Matache – Deaconescu, Pârvulescu, I. Stoica, Briceag – Bărbulescu, Cârstoiu – Cataramă, Negruţ, A. Neagu, – Arnăutu.

Recomandările redacției