bibartLa Biblioteca Judeţeană „A.D.  Xenopol” din Arad a avut loc, marţi, o manifestare comemorativă dedicată compozitorului român Ciprian Porumbescu, 2013 fiind anul în care se împlinesc 160 de ani de la naşterea acestuia şi 130 de ani de la moartea sa.  Elevi de la mai multe şcoli arădene au fost introduşi, cu această ocazie, în lumea zbuciumată a „Craiului”, familiarizându-se inclusiv cu frământările lui social-politice. Copiilor le-au fost prezentate, printre altele, câteva fragmente din filmul lui Gheorghe Vitandis, „Ciprian Porumbescu” şi o colecţie de publicaţii vechi.
Biblioteca a pregătit publicului şi două momente muzicale: doisprezece elevi de la liceul „Adam Muller Guttenbrunn”, conduşi de prof. Georgiana Maria, au cântat „Crai Nou”, iar profesoara a interpretat „Baladă pentru vioară”.
„Intervenţia violonistică a doamnei profesor Maria s-a bucurat de o neaşteptat de manifestă apreciere din partea celor tineri.Semn că nici un efort nu trece «neobservat »”, a declarat Lucia Bibarţ, responsabil P.R. La Biblioteca Judeţeană.

Giorgiana Stoica

Recomandările redacției