iepurasÎn Sala „Concordia” a Bibliotecii Judeţene „A.D. Xenopol” din Arad se va desfăşura mâine, începând cu ora 17,00, cel de-al doilea eveniment „Bi­blioteca de teatru nou”.
Proiectul „Biblioteca de teatru nou”, al cărui coordonator este actorul Ioan Peter, îşi propune să promoveze scriitura contemporană prin lectură-spectacol în prezenţa autorului. De această dată, textul care dă numele piesei este „Recviem pentru un iepuraş”, un text semnat de Mihai Ignat, cunoscut poet şi dramaturg contemporan, lector universitar la Facultatea de Litere a Universităţii „Transilvania” din Braşov.
„Pasiunile mele: filmul, nudul feminin, legile lui Murphy. Nu sînt o persoană ieşită din comun, dimpo­trivă, am toate defectele posibile, de la timiditate pînă la vani­tate. Băiat bun, dar… cu deviaţie de sept & două măsele metalice, zappeur, dependent de imaginea cinematografică, sătul de abstracţiuni, de teorii, concepte & idei, dornic de ritmuri diverse. Doldora de prejudecăţi şi leneş ca un cotoi.” (Mihai Ignat, în autobiografia cu „butoni, cravată şi pălărie de fetru”).
Cei care vor evolua mâine în spectacolul Recviem pentru un iepuraş sunt actorii Ioan Peter şi Dorina Darie, alături de elevii arădeni Claudiu Patcău, Andreea Bănică, Vlad Haneş, Beatrice Fărcuţiu şi Andreea Denisa Păcurar.
„Iată cum « sună» «Recviemul» lui Ignat, poveste cu și despre adolescenți. Damian, fiul unui celebru om de afaceri primește din partea părinților, săptămînal, o sumă consistentă drept  «bani de buzunar» Dar el vrea mai mult. Amănunte des­pre planurile lui de a pune mâna pe bani cât și despre deznodământul acestui story dramatic inspirat dintr-o întâmplare adevărată puteți afla sâmbătă dacă veniți la sala CONCORDIA”, transmite Lucia Bibarţ, responsabil P.R. La Biblioteca Jude­ţeană.

Giorgiana Stoica

Recomandările redacției