Ca în fiecare an, de Ziua Națională a României, administrația ora­șului Chișineu-Criș organizează o deosebită acțiune care să marcheze festiv importanta sărbătoare. Aceas­ta va demara cu o scurtă defilare stradală – parcursă de un pluton de ostași de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Garda Chișineu-Criș – pe traseul dintre Primărie și Monumentul Eroilor Grăniceri, astăzi, de la ora 10,30. Fondul sonor va fi asigurat de cunoscuta fanfară „Sunetul Aradului“.
La Monumentul Eroilor Grăniceri, în fața tuturor celor prezenți – localnici, reprezentanți ai administrației locale, ai Prefecturii și Consiliului Județean, ai instituțiilor publice locale, ai unităților industriale și economice locale, ai formațiunilor politice – se va ține o slujbă religioasă de pomenire a eroilor.
Primarul Gheorghe Burdan va vorbi apoi despre importanța zilei de 1 Decembrie – Ziua Națională a României.
Va urma festivitatea depunerilor de coroane de flori la Monumentul Eroilor Grăniceri și momentul onorului la oficialități.
Toți oaspeții vor participa în final la o masă festivă alături de notabilitățile orașului.
Trebuie precizat că în cinstea Zilei Naționale orașul a căpătat  atmosferă sărbătorească, realizată în principal prin pavoazarea zonei centrale cu steaguri tricolore dar și prin eforturile specifice realizate de localnici și deținătorii unităților economice, în întregul lor.
 (F.B.)

Recomandările redacției