DSCF4585Festivitatea organizată de administrația orașului Chișineu-Criș în prima parte a zilei de vineri, în cinstea Zilei Naționale a României, s-a desfășurat fără nici un cusur, așa cum era de așteptat. Se poate spune că și vremea a ținut cu organizatorii: a fost rece dar calmă.

Ca în fiecare an, și în acest an, de Ziua Națională a României, administrația orașului Chișineu-Criș a organizat o acțiune, în câteva etape, spre a marca festiv importanta sărbătoare. Punctul culminant al primei părți a fost defilarea stradală – realizată pe ritmurile melodiilor interpretate de fanfara „Sunetul Aradului“ – pe traseul dintre Primărie și Monumentul Eroilor Grăniceri.

Ajunși aici, s-a continuat cu tradiționala slujbă religioasă de pomenire a eroilor, ținută de un sobor de preoți.

A urmat un elocvent cuvânt al primarului orașului Chișineu-Criș, Gheorghe Burdan, adresat tuturor celor prezenți, din numeroasa asistență făcând parte și foarte mulți copii. Alături de un scurt istoric al evenimentelor ce au culminat cu Marea Unire din 1 Decembrie 1918, primarul Gheorghe Burdan a făcut referire și la contribuția fruntașilor vremii, din zona Aradului, în procesul Marii Uniri. A adresat apoi tuturor concetățenilor săi cele mai sincere urări de sănătate, belșug și progres, asigurându-i că activitatea sa va fi, și pe mai departe, pusă în slujba comunității în mijlocul căreia trăiește. A încheiat cu urările: „La mulți ani tuturor!“ și „La mulți ani, România!“.

Au urmat apoi depunerile de coroane de flori, fanfara „Sunetul Aradului“ asigurând un fond sonor deosebit.

Alături de staff-ului Primăriei Chișineu-Criș – în frunte cu primarul Gheorghe Burdan, au fost prezenți la festivitate și Prefectul Județului Arad – Cosmin Pribac, deputatul Dorel Căprar, reprezentanții instituțiilor publice locale, ai unităților industriale și economice locale, ai formațiunilor politice, numeroși copii de la școlile din oraș, numeroși localnici.

Festivitatea s-a încheiat apoi cu emoționantele momente ale onorului la oficialități: plutonul de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Garda Chișineu-Criș, în frumoase uniforme de sărbătoare, a salutat întreaga asistență după care a venit rândul salutului membrilor fanfarei ce a asigurat fondul muzical al întregii festivități. Deși aceasta s-a ținut în imediata apropiere a Drumului Național DN79 – ce străbate orașul, s-a desfășurat în deplină siguranță, polițiștii rutieriști și locali fiind la datorie. La finalul festivității, o parte dintre copiii participanți – însoțiți de dascălii lor, au ținut să imortalizeze prezența lor la această sărbătoare. (F.B.)

 

Recomandările redacției