actiuni identitatePentru că, mii de arădeni nu au acte de identitate, ori acestea le sunt expirate, Evidenţa Persoanelor a recurs la acţiunile de teren, pentru punerea actestora în legalitate. Începând de astăzi, în mai multe localităţi din judeţ vor fi organizate acţiuni de preluare a datelor de la cetăţeni, în vederea emiterii actelor de identitate.
Potrivit unei situaţii întocmite de Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor, la jumătatea acestui an, aproape 19.000 de arădeni aveau cărţile de identitate expirate. În condiţiile unui asemenea număr mare de arădeni fără acte de identitate în legalitate, instituţia a început din nou să facă acţiuni de teren. „În vederea sprijinirii cetăţenilor, în ceea ce priveşte punerea în legalitate cu acte de identitate, serviciile de evidenţă a persoanelor de pe raza judeţului cu sprijinul secţiilor de poliţie şi al administraţiei publice locale organizează activităţi în teren în următoarea perioadă. Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor Arad face un apel către toţi cetăţenii judeţului Arad pentru a verifica periodic termenul de valabilitate al actelor de identitate, în vederea evitării situaţiilor neplăcute în care pot deveni contravenienţi la prevederile legii“, susţine Cristina Vlad, directorul Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Arad.
Acţiunile de teren încep la Şiria, unde astăzi, de la ora 9.00, la Postul de Poliţie vor fi preluate date pentru emiterea de acte de identitate. Mâine, de la ora 10.00, SPCLEP Vinga organizează o astfel de acţiune la Căminul Cultural Mailat, iar miercuri, la Primăria Tauţ, la aceaşi oră. Activităţi de teren pentru preluarea datelor vor fi organizate pe data de 10 decembrie, la Postul de Poliţie Macea, de la ora 14.30 şi la Primăria Covăsânţ, de la ora 9.00. Pe data de 12 decembrie, la Primăria Hălmagiu, de la ora 10.00 sunt aşteptaţi locuitorii din zonă pentru punerea în legalitate a actelor de identitate. Ultima localitate în care va fi organizată o astfel de acţiune este Birchiş, aici aceasta urmând să se desfăşoare la sediul primăriei, pe 16 decembrie, de la ora 10.00. „În situaţia în care, cetăţenii nu respectă termenele stabilite prin lege pentru punerea în legalitate cu acte de identitate, aceştia vor fi sancţionaţi contravenţional cu amendă cuprinsă între 40 lei şi 80 lei“, se arată într-un comunicat emis de Direcţia de Evidenţă a Persoanelor Arad.

  • Gica spune:

    Bine ca mie imi cereri tot felul de acte la schimbarea domiciliului si dupa gunoie umblati cu madina. Va duc aia extrase cf si contracte achizitie imobil? Ca de obicei mai papati niste bani inainte de sarbatori ca va doare in 14 de buletinele nenirocitilor. Sau aveti ordin sa colectati niste date viabile pentru alegeri?

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției