surutecsiOdată cu masa festivă de duminică seara, utiștii au intrat în vacanță. Inițial, Eugen Trică dorea să-și mai țină elevii în priză până marți, însă datorită lipsurilor de la club (masă și cazare), antrenorul a pus capăt anului sportiv în Calea Aurel Vlaicu. „Nu mai era rost să ne chinuim pe aici, se știe în ce situație grea se află UTA. Le-am dat liber jucătorilor, cu regretul că nu am putut să le dăm banii cuveniți. Așa cum sunt ei, buni sau răi și fotba­liștii au familii, au cheltuieli ca toată lumea, unii dintre ei țin casa. Ca fotba­list, am fost și eu în situații asemănătoare, știu cât de neplăcut este să mergi la soție și copii cu buzunarele goale. Lucrurile trebuie să se schimbe la Arad, fie că rămâne Trică sau nu la club”, a precizat tehnicianul „alb-roșiilor”.
Acesta a făcut și o primă „listă neagră” cu jucători la care ar dori să renunțe. Pe ea se află fundașii Olteanu și Roman, mijlocașii Stan, Surugiu și Dumitru și atacantul Tecsi, fotbaliști care au evoluat foarte puțin în această primă parte a sezonului. O situație specială are Francesco Zanardini. Italianul e legat printr-un contract ferm de UTA până la finalul acestei luni, după care arădenii pot renunța la el. Și, există șanse să se întâmple asta, dacă fundașul dreapta nu accept o diminuare drastică a salariului său de 2000 de euro pe lună. De asemenea, Țabară ar putea dori să se întoarcă la FC Botoșani, club de care aparține și care nu are restanțe financiare de genul celora de la Arad.
„E normal să ne dorim un lot mai echilibrat valoric pentru la anul, iar pentru asta avem nevoie de 4-5 achiziții. Ar fi ideal ca UTA II să devină cu adevărat satelitul nostru, sunt destui fotbaliști interesanți acolo pe care aș dori să contez din primăvară. De asemenea, mai am în vizor doi-trei juniori de la grupa lui Gaica, în afară de Kevin Trabalka, aș fi bucuros să-i pot promova la Liga a 2-a”, a explicat Eugen Trică.
Antrenându-se de zile bune cu „alb-roșii”, Abdoulaye Diarra și Patrice Feussi par să-l fi convins pe tehnicianul arădenilor că merită un loc în lotul „textilist”. „Pe lângă experiență și valoare, au și un caracter frumos. Iar eu sunt genul de antrenor care se uită și la caracter. Poate să fie Messi, dacă un fotbalist nu are caracter nu-l iau. O să discut cu ambii luni pentru a vedea exact ce pretenții au, dar eu zic că nu vor fi probleme. Nici măcar statutul lor de jucători extra-comunitari nu mă sperie, o să umblăm mai mult să le facem actele, dar o să merite”, a precizat fostul internațional.
Cu aceste achiziții, UTA ar fi acoperită pe benzi, iar posturile vizate pentru întăriri rămân cele de fundaș central, mijlocaș central defensiv și atacant.

Recomandările redacției