plumbMinistrul Mediului și Schimbărilor Climatice, Rovana Plumb, se află timp de trei zile într-o vizită oficială în Regatul Unit al Marii Britanii, timp în care va avea o întrevedere cu prințul Charles de Wales, programată pentru miercuri, a anunțat ministerul de resort.

Întâlnirea se va desfășura la reședința oficială din Londra a moștenitorului Coroanei Britanice, la Clarence House.

După deplasarea din Statele Unite ale Americii, de la începutul lunii octombrie, ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice, Rovana Plumb, continuă, la Londra, seria de contacte la nivel înalt, pentru a extinde proiectele de mediu din România și a le integra în programe europene și chiar globale.

În acest sens, o primă întâlnire a oficialul român are loc marți cu Steve Creed, director de programe al WRAP (Waste & Resources Action Programme). Scopul întrevederii este identificarea posibilităților de colaborare și adaptare în România a programului britanic gândit pentru a încuraja reducerea risipei alimentare. La rândul său, ministrul român a lansat, în țară, în același scop, împreună cu Ministerul Agriculturii, inițiativa ‘Mănâncă. Gândește. Economisește’.

Pe agenda de lucru a ministrului român al Mediului figurează, de asemenea, o întâlnire la Camera Lorzilor cu personalități politice britanice, precum Lord Howell și Lord Leach of Fairford.

La House of Lords va fi prezentă și scriitoarea britanică Jessica Douglas Home, președintele Fundației Mihai Eminescu Trust — organizație ce dezvoltă programe de revitalizare a satului românesc — aflată sub înaltul patronaj al Prințului Charles.

De asemenea, o întâlnire de lucru importantă a ministrului român este cea cu omologul britanic Eduard Davey, secretar de stat pentru Energie și Schimbări Climatice. În cadrul reuniunii se are în vedere definitivarea unei declarații comune privind ‘creșterea verde’. AGERPRES

Recomandările redacției