martiansmareDupă data de 20 noiembrie, când a avut loc adunarea creditorilor FC UTA, lui Adrian Marțian i s-a dat de înțeles că a pierdut în totalitate puterea la clubul arădean. Că el nu vrea să priceapă că e minoritar într-un Consiliul al Creditorilor ce îi este potrivnic, dar și că Giovanni Catanzariti nu îi va ceda creanța decât în schimbul a 100 de mii de euro pe care e greu de crezut că-i are și-i va da vreodată italianului, e problema lui și nu a grupării „textiliste”, care trebuie să meargă mai departe și să găsească soluții de finanțare. Și chiar dacă Catanzariti va trece peste voința suporterilor și arădenilor și – totuși – îi va da creanța, dejeanul va rămâne tot la mâna administratorului judiciar.
Degeaba, Marțian spune că va renega societatea Dinu, Urse și Asociații, căci acest lucru a devenit imposibil după data de 20 noiembrie. Cum nici înfățișarea la tribunal de pe 12 decembrie, în care „prietenului lui Mutu” i se judecă contestația pentru recunoașterea unei creanțe mai mari decât cea fixată inițial, nu are nicio legătură cu acțiunile pe care susține că le deține în proporție de 80%. „Am auzit că domnul Adrian Marțian spune că după data de 12 i se va clarifica calitatea de acționar majoritar, când, de fapt, acestuia i se va judeca doar calitatea de creditor, respectiv cuantumul creanței sale. Apoi, dînsul, chiar dacă ar deveni creditor majoritar nu mai poate schimba administratorul judiciar. Pe procedură, în acest moment, doar judecătorul sindic mai poate schimba administratorul judiciar al FC UTA SA și numai pe motive imputabile. Îmi pare rău să o spun, dar ceea ce afirmă Adrian Marțian nu are nicio legătură cu realitatea și cu legile insolvenței”, ne-a declarat Iulian Zaharia, reprezentantul administratorului judiciar al FC UTA.
Tot dejeanul dorește să scoată în evidență faptul că nu toți jucătorii au fost de partea lui Eugen Trică, ci ar fi dorit să răspundă comenzilor sale și al antrenorului ce ar fi urmat să preia echipa. Toate astea în schimbul achitării salariilor pe luna septembrie. Într-adevăr, în vestiar se știa că ar fi fotbaliști care mai țin legătura cu Marțian, iar la Târgu Mureș, când pseudo-patronul s-a băgat în seamă cu un interviu la TVR 3, Nicolae Oltean, re­zervă la acea partidă, ar fi apelat la ajutorul acestuia. Ulterior, fostul băimărean a spus că totul a fost la mișto, ceea ce nu ar fi fost exclus, iar Adrian Marțian să o fi luat de bună în dimensiunea în care trăiește.

Recomandările redacției