baschetUniv.Goldiş ICIM a obţinut o nouă victorie clară în Liga Europei Centrale, la capătul unui meci în care slovacele de la Piestanske Cajky s-au dovedit a fi simple partenere de antrenament. Jose Araujo a preferat să arunce în luptă jucătoarele de bază, probabil pentru a le ţine în ritm în vederea meciului de campionat, de la Alexandria. În faţa unei adversare care nu a pus probleme aproape deloc, echipa arădeană a zburdat în voie pe parchetul Polivalentei. Slovacele au început curajos, au condus în primele minute, dar apoi nu au mai ţinut ritmul cu o echipă clar superioară.
O dovadă de dominare netă a ICIM-ului s-a consemnat în sfertul doi, când timp de şase minute, campioana României a înscris 16 puncte fără să primească nici unul! Conturile erau încheiate încă de la pauza mare, scor  48-25, după care liderul Ligii Naţionale a mai redus motoarele în ultimele două sferturi.
O competiţie de un nivel slab
Finalul a consemnat o victorie confortabilă a fetelor de la Univ.Goldiş ICIM, scor 85-56. Cosby 23 (2×3), Rhoads 18, Williams 16 puncte şi 15 recuperări (un nou „double-double”), Engelman 9 (1×3), Broomfield 8, Milovanovic 6, Brosovszky 5 (1×3), Crăciun, Mercea şi Moraru au evoluat pentru gruparea arădeană. „Nu cred că e un secret în obţinerea acestor succese. Muncim mult la antrenamente, am rămas modeste şi ne vedem de treabă. Avem o echipă bună, ne înţelegem bine între noi, şi la antrenamente, meciuri, dar şi în afara sălii. Asta se vede în rezultate. Nu ne gândim la faptul că am putea să ne păstrăm invincibilitatea la finalul anului. Luăm fiecare meci pe rând şi încercăm să câştigăm, şi la final să ne atingem obiectivele”, spune americanca Monica Engelman, una dintre cele mai constante jucătoare. Nivelul lasă însă mult de dorit în Liga Europei Centrale, o competiţie forţată şi tot mai slabă de la an la an, care în acest sezon se anunţă o afacere românească, Arad-Alba Iulia.
Urmează deplasarea la Alexandria
Pentru Univ.Goldiş ICIM urmează meciul de sâmbătă ora 18, de la Alexandria, contând pentru etapa a XI-a a Ligii Naţionale. Lider neînvins în campionat, echipa lui Araujo porneşte cu prima şansă în faţa celei de-a patra clasate, echipă care are doar două înfrângeri după 10 etape şi încă nu a cedat nici un meci pe teren propriu. Meciul de la Alexandria va fi arbitrat de o brigadă formată din Andrada Csender din Timişoara şi Bedir Sefer din Corabia. Runda din week-end mai programează în Liga Naţională feminină de baschet următoarele meciuri: CSM Târgovişte – Universitatea Cluj, Olimpia Braşov – Sepsi Sfântu Gheorghe, Phoenix Galaţi – Danzio Timişoara, Universitatea Oradea – Nova Vita Târgu Mureş, CSM Satu Mare – CSU Alba Iulia şi Rapid Bucureşti – SCM Craiova.

Recomandările redacției