balintBernadett Balint a fost aproape de o surpriză în proba de dublu mixt a Campionatelor Mondiale de juniori din Maroc.
Jucătoarea de tenis de masă de la CSM Arad a avansat până în optimi, fază în care împreună cu maghiarul Nandor Ecseki a cedat cu 1-3 (-4, 9, -9, -7) la seturi în faţa sud-coreenilor Lim-Yung.
În celelalte două probe, parcursul lui Balint a fost mai scurt, eleva lui Cristian Dodean oprindu-se în primul tur. La simplu, a reuşit calificarea pe tabloul principal după ce în calificări a încheiat a doua în grupă, 4-0 cu nigerianca Oribamise şi marocanca Moukafih şi 1-4 cu rusoaica Khlyzova.
Optimi la mixt, coşmar brazilian la simplu şi dublu
În turul întâi, Balint a fost eliminată de brazilianca Caroline Kumahara, scor 2-4 (11, -9, 1, -9, -14, -3). La dublu feminin, Bernadett Balint a făcut tandem cu colega de naţională Adina Diaconu, cele două fiind învinse tot în primul tur de perechea braziliană Bruna-Kumahara, scor 1-3 (-7, -9, 9, 10). Jucătoarea CSM-ului rămâne cu bronzul mondial obţinut alături de echipa României, cea mai bună performanţă de până acum a carierei şi încheie un 2013 foarte bun, cu alte două medalii, aur şi argint, obţinute la Europene, două bronzuri la Balcanice şi un loc 4 la Top 10 Europa junioare.
(S.A.)

Recomandările redacției