teatru „Totul despre femei” este o producţie arădeană de teatru, regizată de Felix Crainicu, care s-a bucurat, încă de la premiera din 2009, de un mare succes . Spectacolul, în ansamblu (căci au fost puse în scenă două variante), este realizat după piesa cu acelaşi nume, scrisă de cel mai apreciat dramaturg croat al momentului, Miro Gavran, şi tradusă de Mihaela Balint. Decorul este semnat de Doru Păcurar, iar costumaţia de Oana Cătălina Văran.

 „Fiecare actriţă interpretează cinci roluri diferite. Piesa are o structură inedită, în cadrul căreia cinci poveşti de viaţă – toate despre femei – alternează şi interacţionează. O poveste este despre două surori care au întrerupt orice legătură din cauza unui bărbat pe care amândouă l-au iubit, între ele fiind mama lor, rămasă singură. Cea de a doua poveste este despre alte două femei extrem de apropiate până în momentul în care în relaţia lor intervine o criză, din cauza unei a treia femei ce apare în viaţa lor. Apoi mai este povestea unor secretare care lucrează la aceeaşi firmă, cea a trei fetiţe care merg împreună la aceeaşi grădiniţă şi povestea a trei bătrâne din acelaşi azil.

În aparenţă, între aceste poveşti nu există nici o legătură. Dar, după cum arătam la început, ele alternează în economia piesei / spectacolului şi, mai ales, interacţionează, fiecare având legături strânse cu celelalte. O structură foarte interesantă şi foarte ofertantă pentru orice actriţă. Tocmai de aceea, regizorul Felix Crainicu a optat pentru « un spectacol dublu» – unul cu două distribuţii.”, scrie Mihaela Balint, P.R. al Teatrului Clasic „Ioan Slavici”.  În prima variantă, rolurile sunt interpretate de actriţele Adriana Ghiniţă, Dorina Darie Peter şi Liliana Balica, iar în cea de-a doua, de Angela Petrean Varjasi, Mariana Tofan Arcereanu şi Roxana Sabău. Fiecare dintre variante transformă textul lui Gavran într-un spectacol diferit, aşadar Teatrul Clasic invită arădenii să o vizioneze pe prima joi, 12 decembrie, de la ora 19,00, în sala Studio, iar pe cea de-a doua duminică, de la aceeaşi oră, în aceeaşi sală.

(G.S.)

Recomandările redacției