dodeanVicecampioana Austriei la tenis de masă, SVS Strock, a celebrat cu victorie la cel mai înalt nivel al 100-lea meci din istoria clubului. Înfiinţată acum 3 ani, într-un interval atât de scurt cunoscând deja performanţe de marcă (campioană şi vicecampioană în Superliga austriacă, finală şi semifinală de Champions League), echipa Danei Dodean a învins luni seară, pe teren propriu, cu scorul de 3-1 formaţia franceză Metz, meci care a contat pentru etapa a 5-a din grupa A a Ligii Campionilor.
Cu campioana europeană de simplu în prim-plan, asiatica Li Fen, austriecele au obţinut succesul care le ţine în cărţi pentru calificarea în semifinalele celei mai importante competiţii inter-cluburi.
Al 100-lea meci din istoria clubului
Fen a punctat de două ori în disputa cu franţuzoaicele, 3-2 la seturi cu fosta campioană europeană la individual din 2009, Wu Jiaduo şi 3-0 cu Yunli Schreiner, celălalt punct fiind adus de arădeanca Daniela Dodean, care s-a impus cu 3-1 (9, 10, -8, 4) în faţa revelaţiei din etapa precedentă, Yunli Schreiner. Punctul celor de la Metz a venit pe mâna tinerei Laura Gasnier, 3-1 cu maghiara Petra Lovas. În celălalt meci din etapa a a 5-a, Fenerbahce, cu Eliza Samara în lot, a trecut tot cu 3-1 de nemţoaicele de la TTC Eastside Berlin. În clasament, Fenerbahce, Berlin şi Strock sunt la egalitate de puncte, 8, dar doar primele două vor merge în semifinale, în timp ce a treia clasată va continua în ETTU Cup. Metz are doar 6 puncte şi indiferent de rezultatele ultimei runde, va termina ultima în grupă.
Duel tare pentru careul de aşi, la Berlin
Ultima etapă din grupa A, care va decide semifinalistele se va consuma pe 20 decembrie, derby-ul pentru careul de aşi fiind programat la Berlin, unde Dodean şi colegele sale de la Strock, acum pe 3 datorită setaverajului inferior, vor încerca să câştige duelul foarte dificil cu TTC Eastside, nimeni alta decât câştigătoarea de acum două sezoane. În celălalt meci al ultimei runde din faza grupelor, Metz va înfrunta acasă pe Fenerbahce. În grupa B conduce detaşat deţinătoarea trofeului, campioana Austriei Linz Froschberg, care are 10 puncte, în timp pentru al doilea loc de semifinală se vor lupta în meci direct, tot pe 20 decembrie, reprezentantele Poloniei, Zamek Tarnobrzeg şi Rusiei, Tyumen, cu 8, respectiv 7 puncte. Ultima în grupă e Budaorsi din Ungaria, cu doar 5 puncte.

Recomandările redacției