gligor4Fostul căpitan al „Bătrânei Doamne” nu se dezminte nici după plecarea din Calea Aurel Vlaicu. Alin Gligor poartă banderola și la FC Olt și a fost integralist în cele 14 meciuri disputate în această toamnă. Fundașul de 30 de ani e un adevărat globe-trotter în liga secundă. De când a debutat la ACU în sezonul 2010-2011, „Tsunami” a ratat doar câteva partide în debutul sezonului 2011 din pricina unei probleme musculare, un punct fix pe care orice antrenor și-l dorește în lot. Recent, Gligor a dat un interviu pentru Gazeta Nouă, atingând mai multe subiecte, cum ar fi:
…UTA și Arad: „Într-adevăr, eu nu am fost plecat de acasă. Am jucat doar pentru echipele din Arad. Eram la UTA, cei de acolo mi-au propus alt contract, dar nu ne-am înţeles asupra unor clauze contractuale. Cum doreau ei să se facă contractul, puteam fi dat afară în orice moment. Sincer, mi-aş fi dorit să rămân la echipa mea de suflet, UTA, dar sunt foarte bucuros că am ales FC Olt”.
…opțiunea pentru FC Olt: „În vară am decis să vin la FC Olt mai mult pentru Dan Oprescu. Primul lucru care a contat a fost antrenorul. Pe urmă şi faptul că au mai venit colegi cu care am jucat şi totodată prieteni buni, Alin Pavel, Ignea, Huţanu, Cuedan, Siminic, Drăghici”.
…familia sa: „Soţia mea mă încurajează în tot ceea ce fac, plus că a contat că au venit cu mine soţia şi fetiţa. Mai stau aici, mai pleacă la Arad, ne-am obişnuit”.
…relația cu Dan Oprescu, fost coechi­pier la Telecom: „Normal că trebuie să fie diferită relaţia pe care o aveam atunci, fiind coechipieri, şi cea pe care o avem, antrenor-jucător. Când m-am dus la Divizia C, la 16 ani, eram eu şi încă un coleg juniori. El a fost cel care ne-a luat sub tutela lui. Pe vremea aceea era mai mult respect junior-senior, nu scoteai niciun cuvânt în vestiar, cărai echipamentul la toţi seniorii, genţile. Respectam mult mai mult seniorii, iar Dan Oprescu a fost cel care ne vorbea şi ne spunea ce avem de făcut. Acum, când este antrenor, este normal să aibă o altă relaţie faţă de orice jucător, dar important este că ne înţelegem foarte bine şi acum, iar restul vine de la sine”.
…algerile din viața sa: „Am regrete doar pe plan profesional, dar poate, dacă plecam mai devreme în fotbalul mare, astăzi nu ştiu dacă eram casătorit, dacă aveam copil, poate mă ratam. Pentru mine familia este primordială. Am avut oferte concrete de-a lungul anilor, dar poate mi-a fost greu să plec de acasă. Cea mai bună ofertă am avut-o la 20 de ani, de la Dinamo, dar am costat prea mult pentru ei. Oricum, mă bucur că tot ce am rea­lizat, am realizat pe picioarele mele”.
…aptitudinile de căpitan: „Într-adevăr, am început să fiu căpitan de pe la 19 ani. Contează foarte mult, e o onoare să porţi banderola. În vestiarul unei echipe te impui vorbind mult cu toţi coechipierii tăi, încurajându-i ori de câte ori greşec, deoarece toţi greşim, mobilizându-i. Banderola îţi dă o responsabilitate în cadrul echipei, eşti liantul dintre conducere, staff şi jucători”.
…deosebirea dintre fanii olteni și cei arădeni: „Chiar i-am simţit aproape meci de meci şi ţin să le mulţumesc pe această cale. Nu pot să fac o paralelă, fiecare echipă cu suporterii ei pătimaşi, pe care îi voi respecta tot timpul. Vreau să le urez Sărbători fericite şi un An Nou cu împliniri şi realizări cât mai multe!”

Recomandările redacției