În ziua de 02.12.2013, prin intermediul site-ului aradon. ro, corespondentul deontolog comunică cu un          titlu- bombă sau… tiribombă, următoarele:
„De la partidul-stat la partidul-oraş.
Pe frontspiciul Primăriei celui de-al doilea oraş al judeţului ARAD fâlfâie maiestuos steagul alb-albastru al Partidului Conservator, alături de cel  tricolor al României şi cel albastru cu steluţe aurii al Uniunii Europene”.
Măreaţa compoziţie, fără punct sau virgulă, pe ici pe colo agramată, i-a venit ca idee după ziua de 1 Decembrie 2013, când, cu ecuson de PRESĂ a participat de la început până la sfârşit. Mai precis: şi la masa oferită de sponsori unde ilustrul „corespondent” s-a dedulcit cu cele lumeşti, cu ţuică din belşug şi vin. Altfel cum era să-i vină muza domnului în cauză pentru compoziţia mai sus menţionată.
Înrăitul şi acritul în cauză nu a văzut nimic bun în Lipova de Ziua Na­ţională, cum nu a văzut nici alte lucruri sau activităţi pe care le iniţiază şi desfăşoară actuala administraţie.
Bine i-a mers „corespondentului” cu vechea administraţie care l-a „înfiat“ şi adulat dar şi sponsorizat. Domnul Ocupat cu funcţia de corespondent a încercat un salt în sânul actualei administraţii. Nereuşindu-i figura atletului, s-a apucat de ce e mai uşor: să critice tot şi toate, făcând pe marele corespondent al opoziţiei (P.D.L.) .
Uitucului „corespondent” mă văd obligat să-i amintesc că Drapelul ALB – ALBASTRU este steagul oraşului Lipo­va încă din 28.06.2006, votat de Consilierii Locali, după ce a primit apro­bă­rile prevăzute de legea Heraldică, ca de alt­fel şi STEMA ORAŞULUI LIPOVA. El a fluturat până în 2008 când, din zelul de a nega tot, fostul primar (2008 – 2012) l-a retras. De asta ştia şi ştie marele corespondent“, cel care neinvitat (sau invitat) participă mai ales la mese festive unde ia loc în capul mesei. Deontologia profesională îl obligă să se sacrifice la asemenea ocazii.
Şi acum o întrebare adresată domnului în cauză: „Aţi lăsat ceva frumos şi trainic în viaţă şi ce anume, când şi unde ?”.
DREPTATE ŞI ORDINE
Pt. Conformitate, Viorel Popină
În final, spre documentare, ataşăm Hotărârea Consiliului Local, HCL NR. 88/ 28.06.2006, privind aprobarea steagului Oraşului Lipova.

hot

  • Dorin Ocneriu spune:

    Expozeul d-lui V. Popina cuprinde mai multe neadevăruri, fapt care mă determină să fac următoarele precizări:
    -la orice eveniment particip doar invitat de către organizatori, uneori ca şi corespondent de presă, alteori ca persoană particulară
    -de mai bine de 10 ani nu consum deloc băuturi alcoolice
    -nu am fost „înfiat”, „adulat” sau „sponsorizat” în nici-un fel de fosta administraţie PD-L a oraşului pentru a-i face servicii de presă. În articolele din perioada 2008-2012 am lăudat sau am criticat diverse aspecte ale activităţii Primăriei, aşa cum am făcut şi în perioada 2004-2008 sau în prezent. Să nu confundăm campania electorală cu administraţia.
    -nu am solicitat niciodată să fiu încadrat în structura fostelor sau actualei administraţii, cu toate că s-au scos la concurs mai multe posturi
    -de ce nu este publicată – odată cu HCL privind aprobarea steagului oraşului Lipova – şi anexa descriptivă, din care reiese că sunt aprobate culorile alb-albastru? Cum de tocmai culorile partidului primarului de atunci (PC) au fost alese ca simbol al oraşului?
    -nu ştiu (eu cel puţin) să fi fost pus vreodată steagul alb-albastru pe Primărie înainte de anul 2013. De altfel, tot de atunci apare acest steag şi pe noul Centru Recreaţional, pe Hala Agroalimentară, pe clădirea sediului partidelor politice (acolo ce simbolizează: PC sau oraşul Lipova?), la Farmacia Popina (idem!)
    -despre „cine şi ce a făcut frumos şi trainic în viaţă”, să nu ne lăudăm singuri, ci să lăsăm la aprecierea celorlalţi. Aţi văzut, la alegerile din 2008 şi din 2012, cum sunteţi apreciat de cetăţeni.
    -trec peste epitetele de „înrăit”, „acrit”, „atlet”, „uituc”- ele ţin de micimea sufletului omenesc – şi spun doar că nu primesc lecţii de gramatică de la cineva care şi-a terminat studiile în al şaptelea deceniu al vieţii.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției