ecuadorUn arădean vrea să fie susţinut într-o aventură montană cu scop umanitar. Ovidiu Cismaş vrea să cucerească Anzii ecuadorieni şi să facă auzită povestea a cinci oameni aflaţi în suferinţă. Arădeanul nu este la primul proiect îndrăzneţ de acest gen, acesta reuşind până acum să ajungă pe câteva dintre cele mai înalte culmi din lume.
Ovidiu Cismaş este un cunoscut aventurier al munţilor care, şi-a mai promovat până acum expediţiile montane, pentru a trezi interesul oamenilor pentru natură. În 2007 a ajuns pe vârful Mont Blanc de 4.810 de metri, din Alpi, iar în 2009, alături de Adrian Moldovan a cucerit vârful Uhuru din masivul Kilimanjaro, de 5.893 de metri. Idealurile sale au devenit mai înalte însă, astfel că, arădeanul şi-a propus să ajungă în Ecuador – America de Sud, pe vârful Chimborazo de 6.267 de metri. Acesta este cel mai înalt vârf montan aflat la cea mai mare distanţă absolută în centrul planetei. „Una dintre cele mai importante rezultate ale acestei aventuri ar fi prezentarea filmului pe care îl vom realiza şi la care vor fi invitate persoanele cărora se adresează şi pentru care organizăm această aventură montană, deoarece aceasta are şi un caracter umanitar. În Arad există persoane cu diverse situaţii medicale, care necesită intervenţii sau tratamente costisitoare şi care, din păcate nu sunt cunoscute de către populaţie. Prin această expediţie putem astfel să mediatizăm cazurile acestora şi să le oferim un ajutor, cel puţin moral, arătând că nu suntem nepăsători la situatia lor“, spune Ovidiu Cismaş.
Astfel, prin acest proiect s-ar putea face auzită povestea lui Daniel Boariu, paralizat de la gât în jos de peste zece ani şi care are nevoie de susţinere pentru a-şi continua tratamentul de recuperare după operaţie. Sub povara grea a paraliziei este şi Gheorghe Filipciu, care, de asemenea, are nevoie de sprijin pentru recuperare. În acest proiect este cuprins şi un băieţel care suferă de autism, Paul Gureanu şi Raluca Besenyi, o fetiţă care suferă de o formă de leucemie tratabilă. Auzită s-ar putea face şi alte drame, ale altor oameni care suferă de diferite boli necruţătoare. „Acestea sunt cazuri pe care doresc să le mediarizez şi dacă se poate să ajut şi financiar, din vânzarea DVD-ului cu filmul expediţiei montane“, mai spune Ovidiu Cismaş.  De asemenea, Ovidiu lansează un apel pentru a primi susţinere în vederea realizării expediţiei, fie prin sponsorizări, donaţii sau redirecţionarea a doi la sută din impozitul pe venit. Arădenii interesaţi îl pot contact ape Ovidiu Cismaş la numărul de telefon 0744 34 90 27.

Recomandările redacției