conferinta dettiMedalie de bronz la Mondiale, două medalii europene, locul 4 la Top 10 Europa, bronz în Superliga Naţională şi de două ori argint la Campionatele Naţionale. Acestea sunt  principalele rezultate în acest an la nivel de junioare al jucătoarei de tenis de masă Bernadett Balint. Iar conducerea Clubului Sportiv Municipal Arad nu avea cum să scape prilejul de a puncta performanţele notabile obţinute de sportivă în 2013.
 Bitang: „Îi prevăd un viitor frumos”
„Lui Bernadett Balint îi prevăd un viitor frumos, a avut un an foarte bun, cu medalii în toate competiţiile internaţionale importante, prilej cu care o felicităm, îi mulţumim pentru tot ce a făcut în acest an pentru clubul nostru şi îi dorim multă sănătate. De asemenea, felicitări şi antrenorului Cristian Dodean, cu un merit deosebit în rezultatele secţiei de tenis de masă”, a spus directorul CSM Arad, Viorel Bitang, în cadrul unei conferinţe organizate la sediul clubului, la care au mai participat directorul adjunct Vasile Păltineanu, Bernadett Balint şi Cristian Dodean.
Directorul CSM-ului şi-a anunţat plecarea
Viorel Bitang a profitat de moment şi şi-a anunţat oficial plecarea de la cârma clubului arădean. La final de mandat, directorul CSM-ului a făcut şi un scurt istoric al performanţelor obţinute atât în cei 40 de ani de activitate ai clubului, 306 medalii internaţionale, dar şi în cei 6 ani cât a fost la conducere, 67 de medalii la Jocuri Olimpice, Campionate Mondiale și Campionate Europene. „Cu bucurie și satisfacție am constatat că în acest an s-au obținut performațe deosebite. Sportivii și antrenorii clubului s-au autodepășit, aducând 20 de medalii la competițiile internaționale. Nu părăsesc Aradul, aşa cum s-a scris pe undeva, voi rămâne alături de sportul arădean, dar de la 1 ianuarie urmează să preiau funcţia de secretar general al Federației Române de Natație și Pentatlon Modern”, a mai spus Viorel Bitang.
Top 10 Europa – rezultatul anului la simplu
Bernadett Balint s-a declarat satisfăcută de rezultatele obţinute în acest an, mai ales că în 2013 a realizat şi cea mai bună performanţă de până acum a carierei, medalie de bronz la Campionatele Mondiale de junioare. „La Mondiale a fost destul de bine, după doi ani de aşteptare am reuşit să cucerim medalia în proba pe echipe. Cred că cel mai important rezultat este acel loc 4 la Top 10 Europa, unde am jucat foarte bine şi am câştigat împotriva unor jucătoare valoroase. 2013 a fost un an bun, dacă aş fi câştigat şi titlul naţional la simplu era perfect”, a declarat Bernadett Balint.
2014 – anul titlului în Superligă!
Jucătoarea de la CSM Arad are obiective importante şi anul viitor, unul în care va deveni numărul 1 în reprezentativa de junioare. „Eu zic că în 2014 putem câștiga titlul național pe echipe, în Superligă. Avem o echipă foarte bună, am câştigat toate meciurile în turneul de calificare în play-off. Pe plan internațional, având în vedere că voi deveni numărul unu în echipa României, sper să obțin victoriile necesare şi să le trag pe fete după mine”, a mai spus performera clubului arădean.

Recomandările redacției