tabara1UTA a avut fundașii centrali numărați în prima parte a sezonului. Practic, Eugen Trică a plecat la drum doar cu trei fotba­liști de profil, Florin Ardelean, Ionel Țabără și Alex Gornic. La începutul lunii octombrie, a ajuns la Arad și francezul Sidney Faye, pentru ca din când în când să mai evolueze în centrul defensivei și „lateralii” Zanardini și Neagu.
Cert este că Țabără a fost integralist până în etapa a 7-a, evoluând inclusiv în partida de tristă amintire de la Timișoara, însă o accidentare i-a tăiat „aripile” utistului. Fundașul de 23 de ani a ieșit de pe teren la mijlocul reprizei cu Gloria Bistrița, iar de atunci a luat loc în tribună și doar în ultima rundă pe bancă, în disputa cu CSM Râmnicu Vâlcea. „Pe undeva, e vina mea că am forțat puțin în acel meci cu Bistrița. La prima înțepătură la mușchi, trebuia să cer schimbarea. Dar, din prea multă dorință de a pune umărul la un rezultat bun al echipei, am rămas mai mult pe gazon și m-am accidentat mai grav”, își amintește fotbalistul, care a suferit o ruptură fibrilară la coapsa piciorului stâng și a lipsit de pe gazon exact o lună de zile.
Ionel Țabără este doar împrumutat la UTA de la FC Botoșani și a avut un atuu în fața celorlalți jucători „textiliști” în această toamnă. „Noroc că o parte din bani îi primesc de la domnul Șvaițer, altfel nu știu cum m-aș fi descurcat departe de casă fără salariile de la UTA. Am avut parte de condiții destul grele la Arad, ne-au lipsit destule lucruri, iar acum am plecat la casele noastre fără bani. Poate, totuși, în preajma Sărbătorilor se va înfăptui o minune și se vor rezolva și proble­mele clubului, să avem și noi liniște de Crăciun și Revelion și să revenim cu forțe proaspete la pregătire. Eu   mi-aș dori să revin la UTA. M-am simțit bine la Arad, lucrez cu un antrenor foarte apropiat de jucători, care a format o adevărată familie  în vestiar și, în plus de asta, avem de îndeplinit un obiectiv. Nu sunt genul care să dea bir cu fugiții, vreau să-mi duc la bun sfârșit contractul cu UTA”, a adăugat Țabără.
De la Arad, puternicul fotbalist a plecat la Botoșani, unde a discutat cu conducerea moldovenilor despre viitorul său. „Dacă lucrurile se rezolvă la UTA, voi reveni cu siguranță. Altfel, nu știu ce să spun. Am înțeles că ar mai fi două oferte pentru mine, pentru un alt împrumut la echipe de Liga a II-a din seria noastră. Deși nu mi-e frică de concurență, la Botoșani nu aș dori să rămân, căci aș risca să nu joc deloc, iar un fotbalist tânăr ca mine are nevoie de meciuri în picioare”, a mai afirmat fotbalistul originar din Huși.

Recomandările redacției