haltereSportivul anului la categoria sporturi olimpice, în cadrul festivităţii de premiere a Direcţiei Judeţene de Sport şi Tineret a fost desemnat halterofilul Florin Vizitiu.
Cele două medalii de bronz bifate la Campionatul Mondial de cadeţi, plus două medalii de aur şi una de argint obţinute la Europenele de cadeţi, dar şi cele trei titluri naţionale de seniori sunt cele mai importante performanţe din 2013 a elevului lui Adrian Jigău. În lipsa sportivului, aflat în pregătire la lot, premiul a intrat în posesia antrenorului său de la CSM Arad.
„Florin a avut o evoluţie foarte bună în acest an, eu zic că dacă mergea la Europenele şi Mondialele de juniori putea obţine un punctaj superior celorlalţi nouă premianţi ai anului la un loc. I-am spus încă de anul trecut, de la premiere, că în acest an va fi cel mai bun şi aşa s-a întâmplat. Anul viitor va concura la Europenele de seniori, unde după părerea mea poate obţine cel puţin o clasare în primele trei locuri. Plus că în 2014 are şi etapă calificări la Jocurile Olimpice”, ne-a declarat Adrian Jigău, care are o dorinţă mai aparte, dar şi un obiectiv major:
„Este şi pentru o mine o satisfacţie să pregătesc cel mai bun sportiv al Aradului. Ca sportiv am fost mulţi ani cel mai bun în Arad, sper ca elevii mei să mă depăşească. Sper şi îmi doresc foarte mult ca unul dintre sportivi să reuşească calificarea la Jocurile Olimpice. Totul depinde de băieţi, de munca pe care o vor depune.”  2014 se anunţă un an foarte important pentru secţia de haltere a CSM Arad, cu Europene la nivel de cadeţi şi juniori, Mondiale de juniori, tineret şi seniori, ultima competiţie fiind şi etapă de calificare la Jocurile Olimpice.

Recomandările redacției