amnistieiProiectul de lege privind amnistierea unor infracțiuni și grațierea unor pedepse a fost retrimis luni din plenul Camerei la Comisia juridică, cu termen până pe data de 1 februarie 2014, la propunerea președintelui Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea.
„Propun retrimiterea la comisie cu termen până la 1 februarie pentru ca instituțiile care au opinii contrare să mai fie consultate cu privire la această chestiune”, a spus Zgonea.
Liderul grupului deputaților PNL, George Scutaru, a precizat că liberalii își mențin poziția politică și, indiferent când această lege va reveni la Camera Deputaților, vor vota împotriva ei.
Deputatul PDL Cezar Preda a susținut că proiectul trebuie supus votului acum și nu amânat.
„Acum câteva secunde am auzit ultima minciună spusă în Parlament. Dacă erau așa de hotărâți să o voteze trebuiau să o lase pe ordinea de zi, să o respingem toți astăzi și nu să o lăsăm pentru Paște. De fapt, ce se urmărește pe procedură? Domnule președinte, nu o să prindeți altă sărbătoare la români când doarme și presa, când doarme și PDL, când doarme toată lumea. Dați-i drumul la vot, respingeți-o ca să vadă toată lumea și organismele internaționale că nu vreți să scoateți oamenii din pușcărie la comandă și atunci încheiem capitolul. Vă grăbiți domnule președinte, iar dacă s-a cerut demisia celor doi mincinoși ai neamului să știți că următorul sunteți dumneavoastră dacă mai continuați așa”, a spus Preda.
În replică, Zgonea l-a acuzat pe Preda de populism.
„Dacă în România Parlamentul nu mai are dreptul să producă o asemenea lege, înseamnă că România pentru care eu am luptat în 1989 nu este România dumneavoastră și nu trăiesc în ea. Dreptul meu ca parlamentar este să-i consult pe toți. Dacă ANI, Ministerul Public, Ministerul Justiției și dumneavoastră care ați fost în comisie prin reprezentanți și care v-ați trezit acum că sunteți populiști și v-a certat președintele. Dacă vreți să fiți populiști acum înainte de Crăciun vă rog frumos să fiți populiști la dumneavoastră acasă pentru că eu de când sunt în Parlament niciodată nu mi-am permis să vă jignesc sau să fac populisme cu dumneavoastră sau cu alt coleg. Dacă vreodată voi greși, plec și din Parlament, nu mă ascund după fusta Parlamentului”, a spus Zgonea.
El a adăugat că dacă la 1 februarie comisia va propune raport de respingere pentru proiectul de lege și va fi votat, aceasta va fi procedura. AGERPRES/

Recomandările redacției