cue1„Gala Sportivilor Arădeni”, eveniment organizat de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret şi Consiliul Judeţean, s-a bucurat de o participare numeroasă, multe premii şi strângeri de mână, dar din peisaj a lipsit sportul rege.
Întrebat dacă fotbalul a rămas în urmă în Arad vizavi de alte sporturi, directorul DJST, Dan Cuedan, a scos în  evidenţă marele of al arădenilor: „Fotbalul este o ramură specială, cu cel mai mare impact asupra iubitorilor de sport. Din păcate, ştim cu toţii prin ce situaţie trece clubul nostru fanion. Este o pată neagră pentru oraş şi judeţ, UTA este iubită nu doar în România, ci şi în întreaga lume. Sufletele noastre, ale arădenilor şi în special a celor care am practicat fotbalul sau suntem în jurul fenomenului, sunt îndurerate, şi o spun fără cea mai mică urmă de ipocrizie.”
Dacă UTA trece prin momente foarte grele, veştile bune vin din eşalonul trei, dar şi din sectorul juvenil: „Suntem foarte bine reprezentaţi în Liga a III-a, avem echipe bune, Pîncota, Sebişul şi Ineul, cu oameni sufletişti, apropiaţi de sportul rege. De asemenea, stăm bine şi la nivel de copii şi juniori, în special prin Atletico, dar şi UTA şi Clubul Sportiv Şcolar reuşesc să se menţină la un nivel bun. Aş mai puncta faptul că avem fotbalişti arădeni care activează în alte părţi şi cu care am putea forma oricând un lot compe­titiv de Liga a II-a”, a conchis Dan Cuedan, antrenor principal la Șoimii Pâncota.

Recomandările redacției