stanciuLuptele greco-romane au strălucit în acest an, iar CS Astra Arad a fost la înălţime atât la nivel individual cât mai ales în întrecerea pe echipe.
„Am avut într-adevăr un an foarte bun, în sensul că după doar 5 ani de la înfiinţare am obţinut performanţa de a câştiga titlul naţional pe echipe atât la juniori cât şi la seniori, avem două medalii europene – un loc doi prin Dorin Pîrvan şi un loc 3 prin Tiberiu Barbazan – peste 20 de medalii la Campionatele Naţionale, plus opt sportivi la loturi, dintre care sper ca 3-4 să confirme şi să fie incluşi în lotul lărgit pentru Jocurile Olimpice. Eu zic că ne-am făcut datoria faţă de club şi Arad”, ne-a declarat antrenorul emerit Spiridon Stanciu.
„Rezultatele ne obligă pe viitor”
2013 va fi un an de referinţă, astfel de performanţe fiind greu de egalat pe viitor: „Din câte cunosc şi am cercetat, eu zic că este cel mai bun an din istoria luptelor arădene. Am ajuns aici, dar va fi greu să ne menţinem la acest nivel, rezultatele ne obligă pe viitor. Am câştigat în detrimentul unor mari cluburi, cu tradiţie în acest sport în România, iar cel mai bun exemplu este titlul obţinut la seniori în sala Dinamo, în timp ce la juniori ne-am trecut în cont al treilea titlul consecutiv”, mai spune Stanciu.
Performanţa ţine şi de bani
Antrenorul de la CS Astra are o singură dorinţă, foarte importantă pentru continuitatea performanţei: „Dacă vom fi sprijiniţi în continuare, pentru că suntem până la urmă echipa Aradului, putem aduce şi în anii următori rezultate foarte bune pe plan internaţional, iar aici mă refer la Mondiale şi de ce nu, chiar la Jocurile Olimpice.”

Recomandările redacției