Poliţiştii nădlăcani şi cei de la Serviciul de Investigare a Fraudelor au depistat, zilele trecute, aproximativ 24.000 de kilograme de porumb boabe, comer­- cializat și transportat fără îndeplinirea prevederilor legale.
Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad face precizarea că, „în cadrul acţiunilor pentru prevenirea și descoperirea ilegalităților în domeniul transportului și comercializării cerealelor, a produselor de panificație, produse accizabile, a fost depistat un TIR în care era transportat porumb boabe, vândut și expediat de către o societate comercială din  Arad, spre o societate din Italia”.
La controlul efectuat de oamenii legii asupra docu­mentelor de însoțire s-a constatat că această cantitate de cereale a fost comercializată și transportată fără îndeplinirea  prevederilor  legale, respectiv fără să fi însoțită de contract de vânzare-cumpărare și factură fiscală.
Societatea expeditoare a fost sancționată cu amendă contravențională de 3.000 de lei, iar porumbul, în valoare de aproximativ 14.000 lei, a fost reţinut în vederea confiscării.
(D.D.)

Recomandările redacției