Deşi pentru 2014 nu se întrevede un buget generos, administraţia judeţeană a stabilit care sunt zonele prioritare pentru modernizarea infrastructurii. Pentru unele proiecte, autorităţile iau în calcul să acceseze finanţări externe în completarea fondurilor din bugetul propriu. Potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean, se caută soluţii de finanţare prin fonduri europene şi transforntaliere. În strategia de dezvoltare pentru 2014 sunt cuprinse drumuri din mai multe zone ale judeţului.
„Unul dintre tronsoanele pe care le avem în vedere pentru reabilitare este DN 79 – Mişca – Apateu – Bere­chiu, în lungime de 22 de kilometri. De asemenea, ne gândim să accesăm bani europeni pentru între localităţile Sânmartin – Şimand – Olari şi Caporal Alexa. Lungimea pe care ar urma să se întreprindă lucrările este de 24 de kilometri“, a susţinut Cristian Drăgan, administratorul public al Consiliului Judeţean.
De asemenea, se are în vedere reabilitarea drumurilor judeţene dintre localităţile: Pilu – Zerind, Bocsig – Răpsig – Sebiş, Bârsa – Moneasa – limită Bihor, legătura între Gurahonţ – Dieci – Dezna, Cermei – Beliu şi Tauţ – Târnova.

Recomandările redacției